Philips Hue gebruiken zonder inloggen

domoticahouse

Philips Hue gaat inloggen met een account verplichten om lampen te bedienen. Wil je de Hue producten lokaal gebruiken zonder een account, dan is het misschien tijd om over te stappen en de Philips Hue bridge de deur uit te doen, zodat je gewoon lokaal zonder inmenging van derden en een verbinding naar buiten toe de Hue producten wel kunt blijven gebruiken.

Wanneer je bijvoorbeeld al Domoticz gebruikt, dan is de overstap van de Hue bridge naar Zigbee2MQTT een goed idee. Voordeel van de overstap naar Zigbee2MQTT is dat je nog veel meer verschillende sensoren kan koppelen aan je domotica systeem. Zelf heb ik goede ervaringen met de Sonoff Zigbee 3.0 Usb Plus dongle. Die ik onder andere gebruik voor RTC oftwel Room Temperature Correction, LYWSD03MMC temperatuur sensor, IKEA STYRBAR E2002 afstandsbediening, IKEA STARKVIND luchtreiniger en Automatische tuin besproeiing.

Zoals je ziet een legio aan mogelijkheden op het Zigbee protocol.

Bijgewerkt op 22 februari 2024

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*