IKEA STARKVIND luchtreiniger

domoticahouse

Sinds een paar weken hebben van IKEA de STARKVIND luchtreiniger in tafel model. We hebben hem als “nachtkastje” op onze slaapkamer staan. De STARKVIND is eenvoudig te koppelen aan Zigbee en dus ook via Zigbee2MQTT. Via de automatische discovery komen er al enkele waarden in Domoticz.

2022 11 05 5

Het is helaas niet automatich mogelijk om de STARKVIND te bedienen vanuit Domoticz en de stand van de ventilator (draaiknop) wordt ook niet doorgegeven. Dus ben ik met behulp van het Domoticz forum aan de slag gegaan in Node-RED.

Eerst heb ik in Domoticz een dummy switch aangemaakt.

2022 10 24 2

Vervolgens de flow die hier te downloaden is in Node-RED.

2022 11 05 9

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*