Panasonic warmtepomp installatie

Eerder schreef ik al een artikel over het verduurzamen van de woning. In 2012 zijn we gestart met de installatie van 10 zonnepanelen. In 2015 heb ik de regeling van de mechanische ventilatie (MV) geautomatiseerd om daarmee elektriciteit te besparen en ons zelf comfort te geven. In 2017 hebben we een zonneboiler laten plaatsen om op die manier gas te besparen. Enkele weken geleden heb ik de mechanische ventilatie (MV) box vervangen voor een nieuwer en zuinigere versie.

In het artikel over het verduurzamen van de woning schreef ik over de CV-ketel de deur uit te doen en te kiezen voor een duurzame verwarmingsmogelijkheden met een warmtepomp. Sinds vorige week is er een Panasonic Aquarea Bi-bloc (KIT-WC05J3E5) geplaatst door WTS Duurzaam.

De buitenunit op het dak is een WH-UD05JE5 en naast de 10 zonnepanelen staan op het dak 2x ReSolar RS 3001-3 (dus 60 = 480L) vacuümbuizen.

Op zolder, waar voorheen de CV (HR) ketel hing, hangt nu de binnenunit (WH-SDC0305J3E5). Er is in de binnenunit gebruik gemaakt van een extra CZ-NS4P print en CZ-TAW1 internet module. De linker tank (RHON 300L verticaal 2 wisselaars) op de foto was voorheen tapwater/zonneboiler tank, die zowel met tapwater en CV aangesloten was op de CV ketel, nu wordt dit 300L vat met CV water verwarmd tot maximaal 35 graden door de zonnecollector en indien de temperatuur lager is wordt het water verwarmd door de warmtepomp. De rechter tank is een nieuwe PAWT-300L/LE2 Hygiëne-boiler met dubbele hoog rendement RVS warmtewisselaar. Deze tank word verwarmd door zonnecollector en warmtepomp. De pomp van de zonnecollectoren is vervangen door een pomp die aangestuurd wordt door de Panasonic.

 

IguT0clH0Lget7G1iO7oSdVk

Bijgewerkt op 22 april 2020

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

0 antwoorden naar “Panasonic warmtepomp installatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*