Productie gestart

Afgelopen week is eindelijk de omvormer binnen gekomen, deze is geïnstalleerd en aangesloten. Hierna bleek er geen stroom te staan op de kabels die vanaf de zonnepanelen komen. Alle aansluitingen gecheckt, nog niet goed. Aansluiting zelf kapot gemaakt. Daarna ook maar voor de zekerheid alle panelen even doorgemeten, doen het allemaal prima. Uiteindelijk de stekker die niet deed gevonden, was gemaakt was door mijzelf (ook nog de laatste). Vervolgens weer een twee dagen gewacht op een MC4 male stekker.

Vandaag was het dan zover dat de TNT bezorger kwam met een pakketje. In het pakketje de SMA Sunny Webbox en de verwachte MC4 stekker. Laatste keer met de hoogwerker omhoog, stekker aangesloten en om 12:51 ging de productie van stroom beginnen.

2012 08 17 16 58 56

Vervolgens de Webbox opgehangen op de eerder al gemaakte MDF plaat aan de muur en vervolgens geïnstalleerd en ingesteld. De webbox zorgt voor logging naar PVOutput en het Sunny Portal van SMA.

2012 08 17 16 59 38

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Eén antwoord op “Productie gestart”

  1. Goed bezig. Ik heb deze blog gevonden via Sonnenertrag.
    Toen ik nog in Veendam woonde heb ik ook zelf panelen op het platte dak gelegd. Dat was nog in de periode dat er subsidie op elke opgewekte kW werd gegeven. Was maar een kleine installatie 1,975 Wp. 11 panelen van 175 watt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*