Electricien

Contact met de elektricien voor het aansluiten van de meterkast e.d. Er was in de groepenkast nog ruimte om een extra groep aan te sluiten op de aardlekschakelaar. We hebben gekozen voor een 4x5mm2 kabel, iets dikker dan noodzakelijk, maar deze was op voorraad, dus hoefde niet apart besteld te worden.

Naast de meterkast loopt de rioolbuis, met tot op het dak de ontluchting, de zogenaamde valbuis. Naast de buis bij de meterkast zaten nog drie gaten in het plafond. Op de eerste verdieping loopt de buis in een leiding koker in de badkamer, die verder niet toegankelijk is.

2012 06 24 18.08.43

Met een beetje meten hebben we op zolder goed gegokt waar we moesten boren, we zaten al gouw in het met PUR schuim gevulde gat, bingo. Eerst hebben we met een trekveer geprobeerd om van zolder naast de meterkast uit te komen, maar de trekveer is te flexibel en is ergens aan blijven haken. De trekveer ligt nu in de leidingkoker in de badkamer.

2012 06 24 19.52.26

Vervolgens een poging met pvc buizen en dat was direct raak. De stroomkabel is vanaf zolder gelegd, samen met twee UTP kabels. Op het MDF board is een switch gemonteerd en een Fonera router. Later zal hier ook de SMA webbox op gemonteerd worden. Meer over de Fonera router, vindt u hier.

2012 06 24 20.35.54

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

2 antwoorden naar “Electricien”

  1. Hallo zit even mee te kijken op jullie website nav het berichtje op het forum van met de zon. Helaas werken de plaatjes niet in de blog
    Groeten factor12

    • Door een foutje met de server deden de afbeeldingen het inderdaad niet meer. Een aantal links zijn nu hersteld en afbeeldingen zijn weer zichtbaar. Bedankt voor het melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*