Bestelling

Vandaag de bestelling geplaatst bij MetDeZon. Ik heb gekozen voor een DHZ (doe het zelf) pakket met 10 Amerisolar panelen van 260 Wp, flatfix bevestiging voor op een plat dak, in de opstelling van twee maal een rij van twee panelen met daarachter nog twee rijen van elk drie panelen. Als omvormer heb ik gekozen voor de SMA 2500 HF-30. Om de productie van mijn PV systeem bij te houden heb ik ook de SMA Webbox bluetooth er bij besteld.

De totaalprijs van het DHZ pakket, lidmaatschap van De Windvogel en huur van de hoogwerker voor één dag komt op € 4800,-. Deel je dit bedrag door de 2600 Wp dan kom ik op een €1,85 per Wp.

Er is een site om de terugverdientijd te berekenen: http://www.zonnepanelen-info.nl Nadat ik alle gegevens heb ingevuld kom ik op een terugverdientijd van 7 jaar. Bij deze berekening ben ik uitgegaan van 1000 uren volle zon, volgens de tabel. Een instalingsfactor van 100, de panelen zijn ZZW georiënteerd op 20 graden opgesteld en een jaarlijkse prijsstijging van de elektriciteitsprijs van 5%.

Bijgewerkt op 30 november 2014

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*