Offerte DHZ

Ik kwam tot de conclusie dat het toch mogelijk moest zijn om alles zelf te installeren (Doe Het Zelf). Documentatie op internet was er genoeg en het was toch al gauw mogelijk om 1000 euro te besparen. Het was tijd om aan de hand van mijn wensen, eisen en mogelijkheden offertes aan te vragen. Mijn wensen lijst was:

  • 10 panelen, minimaal 250 Wp. Maximale afmeting paneel 100x170cm.
  • SMA omvormer met bluetooth.
  • Platdak breedte 5,17m en de lengte 8,70m.
  • eerst 2 rijen van 2 panelen achter elkaar.
  • aan de achterzijde daarna nog 2 rijen van 3 panelen.
  • flatfix in een hoek van 20 graden.
  • SMA webbox bluetooth.

Panelen komen in 4 rijen, dus 4 maal afsluitplaat L en 4 maal afsluitplaat R, 16 eindklemmen en 14 flatfix 20 graden consoles met klemplaatjes.

Met dit wensenlijstje heb ik diverse website`s bezocht en heb ik diverse offertes aangevraagd. Van de ene leverancier kreeg ik direct een reactie en van anderen kon ik lang wachten op een antwoord. Hier werd wat mij betreft al het kaf van het koren gescheiden.

Bijgewerkt op 13 juli 2012

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*