Terugverdientijd

Ik ben voor de verschillende pakketten van diverse aanbieders een gaan rekenen. Na zoeken op internet kwam ik uit op de verhouding van de prijs gedeeld door het aantal Wp wat het systeem maximaal levert. Dit getal maakt het mogelijk om de diverse systemen met verschillende panelen met elkaar te vergelijken. Op mijn verdere zoek tocht kwam ik het programma SunnyDesign van SMA tegen. Dit programma geeft op basis van de gekozen paneel met een omvormer van SMA een Kwh/per jaar. Dit getal is iets nauwkeuriger dan de vorige berekening, omdat dit op basis van de gekozen apparatuur is.

Als je de Kwh/jr vermenigvuldigd met de prijs van 1 Kwh, dan weet je ook wat je per jaar bespaard op je energierekening. Deel je dit bedrag nog eens door 12, dan weet je waarmee je de maandelijkse voorschot aan het energie bedrijf kan verlagen.

Er zijn diverse site waar je de terugverdientijd kunt berekenen. http://www.zonnepanelen-info.nl/zonnepanelen/rekenhulp-terugverdientijd/

Bijgewerkt op 13 juli 2012

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*