Packages installeren

Sinds DSM3.2 is het mogelijk om zogenaamde pakketbronnen toe te voegen aan Package Center. Hierdoor wordt het installeren van 3rd party applicaties (dus applicaties die niet door Synology ontwikkeld of ondersteund worden) te installeren via Package center. Ook het updaten van applicaties gaat hierdoor veel eenvoudiger. Dat is dan slechts één klik op de “Bijwerken” knop.

Een source toevoegen is erg eenvoudig. Klik Login in DSM en open Package Center. Klik op de knop “Instellingen“. Klik vervolgens op het tabblad “Pakketbronnen“. Je ziet nu een scherm waar je pakketbronnen (ook wel “Repository” genoemd) kunt toevoegen. Klik op de knop “Toevoegen“.

Bij “Naam” kun je zelf iets invullen. Bij “Locatie” vul je de link (incl. http://) naar de repository in. Daarna klik je uiteraard op “Ok“, en nogmaals “Ok” om weer terug te komen in pakketbeheer.

Ik gebruik zelf de volgende package sources:

Je ziet nu in het tabblad “Andere bronnen” de pakketten die je nu kunt installeren.

Schermafbeelding 2011 11 28 om 11.58.03 Schermafbeelding 2011 11 28 om 11.58.53 Schermafbeelding 2011 11 28 om 11.54.171

Ik heb op mijn Diskstation de volgende packages geïnstalleerd:

In volgende blogs zal ik laten zien hoe de verdere installatie van enkele pakketten in zijn werk gaat. Je kunt in de bovenstaande lijst ook op hier klikken.

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

2 antwoorden naar “Packages installeren”

  1. Bedankt voor het plaatsen van dit artikel. Zie echter wat over het hoofd in deze toch wel duidelijke handleiding voor het installeren van de bootstrap ipkg. Zie namelijk nergens een tabblad other sources.
    Met vriendelijke groet,
    Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*