Zonneboiler

Sinds oktober 2016 staan er naast zonnepanelen nu ook collectoren op het dak voor het verwarmen van water. Platen DT heeft de opstelling van de zonnepanelen gewijzigd zodat er ook twee collectoren met elk 30 buizen van ReHeat bij kunnen staan. Op zolder is een boilervat van 300 liter geplaatst en een pompset van ReSolar. De opstelling ziet er op het dak als volgt uit:

2016 10 07 15.42.11

Op zolder staat het vat.

2016 12 22 10.48.29

Om inzicht te krijgen in hoe het systeem werkt en wanneer er warm water beschikbaar is heb ik op diverse punten van het leidingwerk DS18B20 sensoren geplaatst. De sensoren zijn geplaatst op de warmwaterleidingen en de CV aanvoer en retourleidingen. Daarnaast geeft de ATAG One thermostaat ook temperaturen van de HR ketel door aan Domoticz. De temperaturen heb ik overzichtelijk in een schema geplaatst.

zonneboilerdomoticz3

In onderstaande grafiek van Domoticz kun je goed zien, dat de temperatuur van de aanvoer vanaf het dak in de middag enorm oploopt.

20170304 grafiek WB aanvoer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*