KlikAanKlikUit deurbel

domoticahouse
Sinds een paar weken hebben we een bijkeuken, waar aan de voor- en achterzijde een deur zit. Aan de voorkant willen we ook een deurbel en de ontvanger draadloos in de woonkamer. Daarnaast willen we ook een signaal als de deuren worden geopend; een soort winkelbel idee. Voor dit project kwam de ACDB-6600AC van KlikAanKlikUit in aanmerking.
70083 7

Om een signaal van de geopende deur door te geven heb ik gebruik gemaakt van goedkope Chinese deursensoren.

Ik ben als eerste begonnen om de drukknop in te leren in Domoticz. Bij “Schakelaars” druk je op “Leren” en dan druk je de drukknop in. Vervolgens ging ik aan de slag met de draadloze deurbel. Je klikt dan op “Handmatig” vult de gegevens is en klikt dan “Apparaat toevoegen”, Als laatste klik je dan op “learn” achterop ontvanger en in Domoticz op het net aangemaakte deurbel.

deurbel
In “Groepen” maak je een scene aan. Bij “Activering apparaten” voeg je de drukknop en eventueel andere schakelaars, zoals bijvoorbeeld de PIR schakelaars van de deuren en/of een bewegingsmelder toe.
Bij “Apparaten” Selecteer de draadloze deurbel. Je kunt eventueel meerdere ontvangers aansturen, zodat je op meerdere plaatsen in huis het kunt horen. Een bel op de eerste verdieping, zolder of achter in de tuin, zou een goede oplossing kunnen zijn.

Bijgewerkt op 10 april 2017

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*