Automatisch verlichting schakelen

slimmedingen

Je herkent het vast wel: Je komt s’avonds thuis en alles is donker. Iedereen en ook het dievengilde kan zien dat er niemand thuis is. Dit is al jaren op te lossen door tijdschakelaars, maar die moet je regelmatig opnieuw instellen, omdat de zon niet iedere dag op hetzelfde tijdstip onder gaat.

De oplossing het ik gevonden bij KlikAanKlikUit. Ik maak gebruik van de ABST 604 schemersensor, deze staat in de woonkamer, maar kan ook buiten gemonteerd worden. Indien het schemerig wordt signaleert de sensor dit en zend hij een signaal. Dit signaal kan opgevangen worden door één of meerdere schakelaars.

abst 604 1

In mijn situatie heb ik drie lampen op de stekkerdoos schakelaars van de APA3-1500R-3 set aangesloten, deze lampen gaan dus aan als het schemerig begint te worden en gaan weer uit na een ingestelde tijd op de schemersensor of na een druk op de knop van de afstandbediening.

apa3 1500r 1

Dit is eerst een eenvoudige oplossing en opstelling. De schakelaars kunnen ook aangestuurd worden door één van de Control Stations. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een Nodo, deze zijn binnenkort te koop, zodat zelfbouw niet nodig is. Als laatste is mij de HomeWizard bekent. HomeWizard levert tegen een aanzienlijk bedrag een mooi apparaat en apps met verschillende mogelijkheden, het werkt ongeveer hetzelfde als de Nodo (of andersom), maar is wel van uit de doos klaar voor gebruik. Paul Verhoeven heeft zowel de HomeWizard als de ICS-1000 van KlikAanKlikUit getest.

Zelf twijfel ik nog tussen één van de drie bovenstaande oplossingen.

Bijgewerkt op 30 november 2014

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Eén antwoord op “Automatisch verlichting schakelen”

  1. Pingback: Mechanische ventilatie schakelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*