Verlichting schakelen met Nodo

domoticahouse

Nu de Nodo is voorzien van zijn software, op het internet is aangesloten en verbinding heeft met de WebApp is het nu tijd om de Nodo te gebruiken. Een functie die standaard op de Nodo zit is het schakelen van verlichting. Zoals eerder geschreven maak ik al gebruik van ontvangers van KlikAanKlikUit, die werken ook prima samen met de Nodo.

Een simpele manier om een ontvanger te schakelen is om een device toe te voegen aan de WepApp. Dit doe je door op het tablad [Setup] te klikken, vervolgens [Devices], [Add Device]. Bij Type of device selecteer je [NewKaku]. Je geeft dan een naam op, (bv. de plek waar de ontvanger zich bevindt) en een nummer bij [Adress:]. Begin gewoon bij 1 en gebruik voor ieder volgende NewKaku device een hoger nummer. Klik vervolgens op [Save].

Screenshot 2013 12 14 22 53 14

Als je nu op het [Devices] tabblad linksboven klikt krijg je een overzicht van Devices. Hier staat nu je zojuist toegevoegde ontvanger. Nu stop je de ontvanger in het stopcontact, zodat hij in de leermodus is en klik je op de Device in de WebApp. Als het goed is gaat nu de ontvanger een aantal keer aan en uit. Je hebt nu de ontvanger geleerd dat als de Nodo het signaal NewKAKUSend 1,On zend hij aan moet gaan. Met NewKAKUSend 1,Off gaat hij weer uit. Voor iedere ontvanger dien je bovenstaande stappen te herhalen.

Screenshot 2013 12 14 22 54 47

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*