Nodo

domoticahouse

De Nodo is een domotica controller die kan worden gebruikt voor het automatiseren van handelingen in de woning:

  • Verlichting draadloos in/uit schakelen (KlikAanKlikUit) met afstandsbediening of telefoon/tablet
  • Oppikken van draadloos verstuurde gegevens (bijv. weerstation data)
  • Meten en doorsturen van energieverbruik
  • Automatische en/of draadloze bediening zonnescherm

“Nodo” is Italiaans voor knooppunt of verbinding. De Nodo is een oplossing gebaseerd op een Arduino Microcontroller met speciale software en wat aanvullende elektronica componenten die het gezamenlijk mogelijk maken om diverse apparaten via RF, IR en USB met elkaar te laten communiceren. Het uitgangspunt om met minimaal aantal elektronica componenten maximale functionaliteit te realiseren.

In combinatie met de webapp die speciaal voor de Nodo ontwikkeld is kan alles wat je met de Nodo schakelt, weergegeven en/of bediend worden via een handige interface. Dit kan op smartphone of tablet en je kan hierbij denken aan het in en uitschakelen van verlichting of andere apparaten, maar ook aan het weergeven van temperatuur, luchtdruk, energieverbruik, etc in een duidelijk overzicht, waar je ook bent.

De Nodo zelf bestaat uit een aantal onderdelen die door uzelf in elkaar kunnen worden gezet of kan compleet worden geleverd. Eventueel kan de Nodo met allerhande elektronica uitgebreid worden of samenwerken om zo de ultieme oplossing voor uw specifieke situatie te krijgen.

Bijgewerkt op 8 december 2017

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*