Koppelen van de Nodo aan de WebApp

domoticahouse

Ga nu met een browser naar http://<IPadres>/webapp/
Screen Shot 2013-04-25 at 19.02.46

Als je alle gegevens hebt ingevuld en op de knop [Signup] klikt, ontvangt je een email bericht met een wachtwoord en een link waarmee je de aanmelding kunt bevestigen. Klik op de link om je aanmelding te bevestigen. Daarna kun je inloggen met het email adres dat je hebt opgegeven en het wachtwoord dat in het email bericht staat.

Zorg ervoor dat je op je Nodo (via telnet of de Arduino monitor) een reset commando geeft voordat je verder gaat! Als je dat niet doet dan zal de configuratie/communicatie beslist fout gaan!! Denk er ook aan dat alles wat je op de Nodo hebt ingesteld met het reset commando verloren gaat (dus ook je Eventlist!)!

Vervolgens op de webapp via [Setup] -> [Communication] het correctie IP-adres van je Nodo invoeren (zorg ervoor dat je DHCP-server op je router/modem altijd hetzelfde IP-adres afgeeft voor de Nodo en de Synology) en de gewenste port. Voer het wachtwoord in dat je voor deze Nodo wilt gaan gebruiken, vink “Autoconfiguration” aan en druk op [Save & Check connection].

Screen Shot 2013-04-25 at 19.11.56

Foutmeldingen

Mocht het automatisch koppelen niet lukken, dan kan via de Serial Monitor het volgende worden ingegeven:

ID <zoals dit op de pagina staat van de WebApp>
Pass <Nodo> 
SettingsSave
Reboot

Bijgewerkt op 24 november 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

2 antwoorden naar “Koppelen van de Nodo aan de WebApp”

 1. Ik loop hier bij de installatie tegen een probleem aan want hij verstuurd geen emails.
  Dit had ik eerst op mijn NAS nadat ik alles gelijk had genoemd zoals ik het uiteindelijk zou willen hebben. Dus geen webapp folder maar direct domotica ed.
  Toen liep ik al tegen het probleem aan dat de emails niet aankwamen. Misschien zat er dan toch nog ergens een link die niet goed stond.

  Vanavond een test NAS ingericht en alles volgens de handleiding gedaan maar wederom een error bij het verzenden van de email.

  Is er een manier om hier omheen te werken? moet ik nog ergens een email server instellen want deze draai ik niet als package.

  alvast bedankt

 2. Pingback: Buitenlampen KlikAanKlikUit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*