FONspots in Veendam

De passantenhaven in het centrum van Veendam is voorzien van een FONspot. Babycare, die gevestigd is aan het begin van de Kerkstraat, heeft de Fontenna zo gericht dat als u met u boot in de haven ligt u verbinding kan maken met het FON_FREE_INTERNET_BABYCARE_NL signaal.

babycarefon001babycarefon002

status 1935 status2 1935

Op het grote Jan Salwaplein heeft u prima ontvangst van een FONspot, mogelijk dat er zelf verbinding mogelijk is als u zich in het Indoorcentrum Veendam bevindt. Op het Jan Salwaplein kunt u ook prima parkeren, ook bijvoorbeeld met vrachtwagen of camper.

status2 220

Overige privé FONspots in Veendam, meestal gelegen in woonwijken:

Slotted Waveguide

status2 2248

Let er overigens wel op, dat het isolerende HR++ glas dat in veel moderne gebouwen gebruikt wordt, het draadloze signaal kan belemmeren. Het openen van een raam kan dus wonderen doen. Ook kan het zijn dat u in de auto weinig tot geen ontvangst heeft en als u buiten staat wel, u kunt natuurlijk ook een antenne op u autodak plaatsen.

Veendam kun je op meerdere manieren binnenvaren. Bijvoorbeeld vanaf het A.G. Wildervanckkanaal. Vanaf 2009 is er een nieuwe vaarverbinding. Deze verbinding heet ‘Van Turfvaart naar Toervaart’ en verbindt de Zuidlaardermeer met Oost-Groningen. Dan kan er vanaf het Zuidlaardermeer direct gevaren worden naar het Langebosschemeer in Wildervank.

Veendam kent drie sluizen, een jachthaven, de passantenhaven en bevat dertig bruggen. Het vaarseizoen loopt van mei tot en met september. De bruggen kunnen in het vaarseizoen geopend worden van maandag tot en met zaterdag (8.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur). De doorvaart is gratis. Buiten het vaarseizoen gebeurt de bediening tijdens werkdagen op aanvraag. Aanvragen kunnen 3 x 24 uur van te voren tijdens kantooruren worden ingediend, tel. nr. 06-22413827 (brugwachter). Dit is onder voorbehoud om doorvaarten te combineren. Zon-en feestdagen gesloten.

Als u Veendam binnenvaart, geeft de brugwachter u verdere instructies. U kunt in Veendam aanleggen in de passantenhaven aan de Molenstreek (op loopafstand van het winkelcentrum) en in Wildervank in de jachthaven Schipperskwartier. In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Veendam worden regels vermeld omtrent het aanmeren van vaartuigen. De gemeente kent geen ligplaatsenverordening.

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*