Glasvezel in Friesland, DROADLOOS netwaark in Grunn

Bij opgravingen in de Amsterdamse bodem tot op een diepte van 100 meter hebben Amsterdamse wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van 1000 jaar. De Amsterdammers trokken hieruit de conclusie dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden beschikten over een … koperen communicatienetwerk!

Om niet achter te blijven zijn Friese wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen. Deze vezels bleken na onderzoek zo’n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Friezen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal glasvezel netwerk in gebruik hadden. En dat zo`n 1000 jaar voor de Amsterdammers…

Ain week loater heb’n luu oet Grunn’n ’t volgn’de rapport publiseerd: Bie opgroaving’n in Grunneger bodem, tot op ’n daipte van 500 meter, heb’n wait’nschapp’rs totoal hailemoal niks vond’n. De luu oet Grunn’n concludeert hier oet dat 5000 joar geleed’n de oale Grunnegers reeds beschikt’n over ’n DROADLOOS netwaark. Tis hoast nait te gelov’m, hè..

Om in 2012 helemaal bij de huidige tijd en de tijd vooruit te zijn kan Veendam als eerste gemeente in Groningen voorzien worden van glasvezel. Als SKV gestaag verder gaat met het aansluiten van woningen en we met 30% aansluitingen ook nog Reggefiber overtuigen, dan hebben we zelfs twee glasvezel aansluitingen in de woning! Wat als ze dat over 1000 jaar opgraven?

Natuurlijk is een glasvezel aansluiting in huis prima, maar wat doe je onderweg als je op pad bent met je smartphone, tablet of laptop? Dan maak je gebruik van FON, het wereldwijde draadloze netwerk. Met een snelle glasvezel aansluiting, kun je natuurlijk wel een beetje van je verbinding delen.

Bijgewerkt op 2 juni 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*