Gramofon: KPN + Spotify Premium

slimmedingen

Bij KPN is bij sommige alles-in-een abonnementen of mobiel abonnement een Spotify Premium abonnement inbegrepen. Je kunt dan de muziek op je PC, laptop, tablet of smartphone afspelen eventueel met losse boxjes. Een andere, maar dure oplossing is de aanschaf van Sonos apparatuur. Verder zijn er nog mogelijkheden om via bluetooth je muziek op je Hi-Fi/surround set te beluisteren, maar dan stream je de muziek via je mobiele apparaat.
4f8be2f393865a2a7a2fb5d90fe4c072 large
Sinds de zomer ben ik in het bezit van de Gramofon. Via Kickstarter is dit apparaatje gelanceerd  en koste toen omgerekend 40 euro inclusief verzendkosten. De Gramofon sluit je aan op je netwerk via kabel of WiFi en via een 3,5 inch plug sluit je hem aan op je reciever. FON heeft een app ontwikkeld om de Gramofon in te stellen.

Zodra je met een mobiel apparaat met Spotify app binnen het eigen netwerk bent kun je aangeven dat je de muziek via de Gramofon wilt afspelen d.m.v. Spotify Connect. De Gramofon haalt zelf de muziek van internet, dus je kunt met je smartphone in de zak rustig de hond uitlaten, de rest van de familie blijft genieten van de muziek.

Indien je meerdere Spotify Premium abonnementen hebt of vrienden met een Premium abonnement op bezoek krijgt, dan kunnen zij ook hun afspeellijst afspelen. Je kunt als je net als ons maar één Premium abonnement  hebt, natuurlijk wel je account instellen op meerdere mobiele apparaten.

Ik vind de kleine Gramofon een aanrader, het werkt simpel en goed. Voor iedere gelegenheid kun je de juiste muziek selecteren via Spotify en zoals eerder vermeld kost de Gramofon niet zo heel veel geld. Op dit moment betaal je 49 euro exclusief verzendkosten. De Gramofon is ontwikkeld en wordt verkocht door FON, dus je krijgt er direct ook nog weer een WiFi accespoint bij.

Andere artikelen:

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

14 antwoorden naar “Gramofon: KPN + Spotify Premium”

 1. Pingback: 16 poorts Gigabyte switch

 2. Leuk ding, maar één ding wordt categoriaal verzwegen: de Gramofon is meteen ook een FON-accesspoint, dus iedereen met een FON-abonnement kan via jouw Gramofon internet op. Die optie is niet uit te zetten, dus ongewild speel je meteen gratis voor provider. Maar wel met alles vanuit jouw IP-adres…

 3. Hoe kan ik de Gramofon uitzetten? En, is er een betere/uitbereidere handleiding (in het Nederlands misschien?)
  Alvast bedankt

  • Er zit geen aan/uit knop op. De bedoeling is dat hij aan blijft staan, het is immers ook een FON router (dat kun je wel uitschakelen als je dat persé wilt). Een Nederlandse handleiding is er niet. Heb je die nodig? Mijn inziens niet, zo simpel werkt de Gramofon.

   • Ik heb van het weekend een gramafon geïnstalleerd en werkt prima. Ik heb alleen het gevoel dat hij het wel invloed heeft op ons wifi-netwerk. Vaker dan voorheen valt het signaal weg en bijvoorbeeld mijn wifi-printer geeft nu storingen. Is er geen eenvoudige wijze om de gramafon uit te zetten of hoe kan ik de fon-router uitzetten, wellicht dat mijn printer dan wel weer functioneert.

    • Ik had ook eerst Wi-Fi problemen. Ik had de Gramofon eerst als bridge in mijn eigen netwerk. Nu heb ik hem bedraad aangesloten en geeft de Gramofon een ander netwerk vrij. Wat bedraad via UTP aangesloten kan worden, sluit ik zo veel mogelijk per UTP aan.

 4. Hallo,
  Enige maanden geleden Gramofonbox gekocht. Volgens de handleiding geinstalleerd, maar hij doet het niet. Box een tijd weggelegd ; nu weer tevoorschijn gehaald. Nog geen succes. Wat is het probleem: box aangesloten en staat bij “Instellingen” van mijn iPhone keurig in de “Wifi”-lijst met de juiste naam zoals vermeld onderop de box. De ring brandt permanent blauw, dus denk je dat is in orde. Maar dan; als ik bij Wifi de naam van de box aanklik, wordt gevraagd op het password onderop de box. Hoeveel keren ik het heb geprobeerd, ik krijg steeds de melding “password onjuist, probeer het nog eens”.
  Wat moet ik nu? Graag raad.

 5. Ik heb sinds deze week ook en Gramofon. Ik heb alleen wat problemen met de installatie. De ring op de gramofon geeft gewoon groen aan echter, ik heb de installatie app. gedownload en in het begin kon ik het hele set up programma doorlopen maar als ik nu start set up aanklik geeft mijn app. op de telefoon aan ; no defices found.
  In het help programma van de app staat dat ik dan de naam en het wifi wachtwoord wat achterop de gramofon staat moet intoetsen. Maar waar kan ik dat intoetsen? Het wifi netwek van kpn werkt normaal. Graag advies Groet, Epco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*