16 poorts Gigabyte switch

domoticahouse

Het werd tijd om het netwerk in huis sneller te maken en het aantal switches in de meterkast omlaag te brengen. Tot gisteren bevonden zich een gewone switch, een gigabyte switch en een Fonera 2.0n WiFi accespoint met switch in de meterkast. Alle drie zijn ze er nu uit en ze zijn vervangen door de TP-LINK TL-SG1016D 16-Poort Gigabit Switch. De switch was het goedkoopst bij Redcoon, en door te bestellen via Shopkorting kreeg ik nog extra korting.

2014-12-27 12.23.25

Alle UTP kabels in de meterkast (behalve de UTP kabel naar de KPN TV box) zitten nu aangesloten op de switch. De Fonera 2.0n WiFi accespoint doet nu dienst als accespoint, switch en printerserver voor de Dymo Labelwriter op de eerste verdieping, zodat de switch die daar stond nu ook werkloos is. De gigabyte switch uit de meterkast is verplaats naar de woonkamer, zodat de Gramofon nu ook bekabeld is aangesloten, dit komt de stabiliteit ten goede.

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*