Installatie Anna

domoticahouse

Normaliter wordt Anna door een monteur geïnstalleerd en in eerste instantie wordt ze dan aangesloten op het WiFi netwerk. Door omstandigheden was ik in de gelegenheid om de Anna zelf te installeren, wat niet echt moeilijk is. In onderstaande afbeelding zie je de inhoud van de doos waar Anna in zit.

2014-12-16 11.29.50

Op de afbeelding zie je in het midden Anna en rechtsonder de Smile. Voor je met de onderdelen uit de doos aan de slag gaat, verwijder je eerst de stroom stekker van de CV uit het stopcontact. Je kunt nu veilig werken.

De oude thermostaat haal je van de muur, haalt de draden en grondplaat los. Vervolgens monteer je de grondplaat van de Anna, de twee draden sluit je aan op de grondplaat en dan plaats je Anna aan de muur. Voor aansluitschema’s verwijs ik naar de handleidingen.

Je gaat dan weer naar de CV ketel. Op zolder had ik al bedraad netwerk en zo kan ik de Anne beter hierop aansluiten dan via WiFi. De beoogde afstand tussen de Smile (het ontvangstkastje) en de CV ketel was groter dan de bijgeleverde kabels, dus heb ik nog twee maal drie meter UTP kabel gepakt.

Op de Smile zitten twee aansluitingen voor twee draden. Op één komt de Anna, hiervoor gebruik je de bestaande draad van de thermostaat, die ik in dit geval moest verlengen. De andere aansluiting gaat nu naar de CV ketel en stuurt deze aan. De Smile zorgt dus voor de communicatie tussen de app en de Anna in de woonkamer.

Vervolgens dient de Smile aangesloten te worden op het netwerk. Als één na laatste de stekker van de CV ketel weer in het stopcontact en als laatste de Smile voorzien van stroom. Klaar!

In de uitgebreide handleiding wordt ook de pagina https://anna.plugwise.net/ genoemd, na invoeren van de Smile ID kun je hier nog meer instellingen doen aan Anna, je logt lokaal in op je eigen netwerk op de Smile.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Eén antwoord op “Installatie Anna”

  1. Pingback: Slimme thermostaat Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*