Installatie Foscam Fi9828W PTZ outdoor camera

De Foscam Fi9828W is op dit moment de goedkoopste outdoor PTZ camera die ik kon vinden. Met muurbeugel en een POE set, was het samen net geen €290,-. De installatie aan de buitenmuur is nog wel een klusje als je niet zomaar alle kabels (diameter 3 cm) door de muur kunt of wilt hebben. Dit komt vooral door de vele aansluitingen en dikke connectoren.

6351771337652272941862183813

Bij het bouwen van de uitbouw is er al rekening gehouden met het plaatsen van een camera. De UTP kabel is al getrokken en in de buitenmuur zit een kabeldoos. De kabeldoos van zichzelf is te klein voor de POE splitter. Ik heb daarom een extra opbouwdoos aangeschaft. De grootste die ik kon vinden bij de lokale bouwmarkt (Gamma) is van KlikAanKlikUit.

Ik ben begonnen om binnen de hele opstelling eerst te testen, omdat het natuurlijk buiten niet heel aangenaam weer is. Ik heb de camera een statisch IP adres gegeven, zodat het benaderen via een vast adres gaat. De firmware heb ik ge-upgrade en als laatste heb ik in Surveillance Station 6 de verbinding met de camera gemaakt.

Vervolgens ben ik begonnen met het verwijderen van connectoren en het strippen van de kabel. Vooral de verdikking waar alle kabels uit komen was wel even voorzichtig werken. Ik heb alleen de stroom, netwerk en reset aansluiting behouden en de rest verwijderd. De netwerk aansluiting heb ik vervangen door een stekker, zodat deze direct in de splitter aangesloten kon worden.

2014-12-31 13.48.16

Nogmaals alles binnen getest, zodat ik zeker wist dat alles werkte. Vervolgens ben ik naar buiten gegaan en ben ik begonnen met het plaatsen van de hoekbeugel aan de muur. Ik heb specifiek voor een hoekbeugel gekozen, zodat de camera beelden kan weergeven van de oprit en de achtertuin. Daarna heb ik een gat voor de UTP kabel in de opbouwdoos geboord, alles ruim voorzien van montagekit en opbouwdoos voor de inbouwdoos geplaatst. Als laatste moest ik de splitter aansluiten en kon de opbouwdoos net dicht.

In de meterkast de POE injector geplaatst en vervolgens de verbinding van de camera met Synology Surveillance Station getest. Alles werkte weer naar behoren, net als binnen. Zie hieronder het eindresultaat. 2015-01-01 14.27.43

Hieronder een directe afbeelding van de IP camera:

snapshot

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

10 antwoorden naar “Installatie Foscam Fi9828W PTZ outdoor camera”

 1. Hallo Gertjan,

  Nette montage, ik heb onlangs de F19828P gekocht en ben van plan om een zelfde wijze van monteren toe te passen. Wat ik mij afvroeg, heb jij de UTP connector ook uit elkaar gehaald, om zo de volgorde “kleuren volgorde UTP” van de nieuw te maken UTP connector te bepalen?

  Ps. en het werkt allemaal nog vlekkeloos..?

 2. Goede dag hier Bert , Ik heb ook een Camera geplaats , en binnen even uitgeprobeerd ,en het werkt wel ook in de avond uren , ,ik heb hem op mijn Pc aangesloten , maar er is mijn gezeg dat er een sd kaartje in de Camara zou zitten , maar hoe kan ik nu dat sd kaartje bekijken op mijn pc wat er opstaat , mijn pc zegt sd kaart geen , En hij zeg Sd kaart manament is alleen effectief wanneer de toegang van de ipc in lan Kunt u mijn een hind geven wat ik nu verkeerd heb gedaan ,of wat ik nu moet doen ,ik hoor het graag van u Alvast bedankt Gr Bert

  • Beste Bert,

   Misschien handig om merk en type camera te vermelden. Bij de meeste camera’s kun je inderdaad een SD kaartje plaatsen, daar worden dan opname’s op gemaakt. Zelf geen ervaring mee hoe het werkt. Of je de opname kan zien terwijl het kaartje nog in de camera zit of dat je het kaartje dan in de pc moet stoppen, of dat beide kan.

   • Je kan de opnames van het kaartje (indien je er 1 insteekt uiteraard) bekijken via de webinterface van Foscam.
    Je kan de beelden ook laten opslaan op je NAS (als je er 1 hebt) via FTP. Ik sla de beelden van mijn fi9828w op die manier op omdat de Surveillance van Synology (mijn NAS) maar 2 connecties toelaat en die reeds bezet zijn door andere camera’s. Het voordeel is dat wanneer de camera bijvoorbeeld ook wordt gestolen bij een inbraak je de beelden nog hebt omdat die niet op het SD kaartje worden opgeslagen.

 3. Ik heb vandaag een Foscam FI9828P gekocht. Ik heb begrepen dat je zowel draadloos via wifi de beelden kan zien en daarnaast op een SD kaart in het apparaat zelf. Volgens mij heb ik dan geen kabels nodig, alleen 220 volt. Heeft iemand hier ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*