Bitcoins minen met Synology

De ontwerpers van het bitcoin-protocol hebben verzonnen dat de mensen (de miners dus) die de moeite nemen om de Bitcoins te maken te belonen. Of beter gezegd als je je computer of mining-hardware inzet voor minen van Bitcoins kan je worden beloond voor het ontcijferen van een “Block”. Een block is simpel gezegd een zak met 25 munten, wanneer deze 25 munten (Elke munt bestaat uit een puzzel) zijn ontcijfert zijn deze van jou.

Onlangs kwam ik erachter dat het mogelijk was om Bitcoins te minen met een soort van USB stick. Dit is een relatief goedkope manier, omdat je niet uitgebreide hardware hoeft aan te schaffen. Je kunt de USB stick aansluiten op een PC, maar dan moet deze de hele tijd aan staan. Aangezien een Synology NAS ook USB poorten heeft, zocht ik naar een mogelijkheid om een USB miner aan te sluiten op mijn Diskstation.
2Q==

Door even zoeken in Google kwam ik op de Package SynoMiner en SynoZwave. Als eerste heb ik de SynoZwave package geïnstalleerd voor de juiste drivers.Om te minen maak je onderdeel uit van een pool. Ik heb gekozen voor BTC Guild. Na het aanmaken van een account zie je de benodigde gegevens, welke je tijdens de installatie van SynoMiner moet invullen.

2014-12-18 20.43.02  2014-12-18 20.39.06

Ik heb via marktplaats enkele Asic Antminer U2 aangeschaft. Als je meer dan één Antminer wilt aansluiten zul je ze eerst op de PC van een uniek serienummer moeten voorzien. Standaard staan alle Antminers op 0001. Je vindt hier een uitgebreide instructie en het benodigde programma. Heb je drivers nodig om de Artminers te herkennen op je PC, download die dan hier. Ik heb de Antminers op een van stroom voorziene USB hub aangesloten en deze weer aangesloten op de Synology.

2014-12-18 18.13.17

Ik heb nog een paar Antminers te koop voor €20,- incl. verzendkosten in een enveloppe met track & trace code. Neem contact met me op indien je interesse hebt.

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

3 antwoorden naar “Bitcoins minen met Synology”

  1. Pingback: Upgrade Antminers

  2. Pingback: Bitcoin mining informatie

  3. Pingback: Minera op een Raspberry Pi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*