TicHome Mini met Google Assistant

domoticahouse

Er is nu een alternatief voor de Google Home Mini. Maak kennis met de nieuwe TicHome Mini van het Chinese AI bedrijf Mobvoi, dat ook de Ticwatch op de markt bracht.. De TicHome Mini heeft de Google Assistant ingebouwd zodat je een handige AI Assistent bij je hebt waar je ook gaat. De TicHome Mini ziet eruit als een hockey puck. Beschikbaar in een waaier van kleuren, waaronder wintertaling, roze, zwart en wit (die heb ik gekocht). De afmeting is 43 mm hoog met een 110mm diameter. Het compacte en uiterst draagbare design past naadloos in elk interieur en zowat elke omgeving waar je het apparaat wenst te gebruiken. TicHome Mini werkt op batterijen en heeft een verwisselbare riem zodat je het makkelijk overal kunt meedragen. Hij is waterdicht en kan gebruik maken van Spotify. Daarmee kun je hem dus ook ideaal als speaker onder de douche gebruiken. Google Assistant werkt nog niet in het Nederlands, dus zul je “Okay of Hey Google” vooraf aan een Engelse vraag moeten stellen.

2017 12 16 15.18.59
Door middel van de Google Home app op een smartphone stel je de TicHome Mini is. Je koppelt hem aan je WiFi netwerk en stelt je Google account in. Vervolgens is het zo ver: je kunt eindelijk aan de slag met de Google Assistant. Door ‘Hey Google’ of ‘OK Google’ te roepen gaan de lampjes bovenop branden, waarna je een vraag kunt stellen of een opdracht geeft. Via de Home-app integreer je Spotify, Google Play Music en verschillende andere diensten met de Assistant.

Door ‘OK Google, Good morning’ te zeggen krijg je een korte samenvatting om je dag mee te beginnen. Functies als het weer van die dag, je afspraken en eventuele files onderweg werken prima met Nederlandse adressen. Vervolgens krijg je een korte podcast-achtige update met het laatste nieuws van verschillende Amerikaanse media. De bronnen daarvoor kun je zelf kiezen uit een door Google samengestelde lijst en die bestaat vooralsnog alleen uit Amerikaanse publicaties. Kortgezegd: vrijwel alles wat de Google Assistant doet, gaat in het Engels. Zo kun je je vragen dus alleen in het Engels stellen én beantwoord krijgen. Laat je restaurants in de buurt beschrijven, dan doet de Assistant zijn best om Nederlandse woorden als ‘friettent’, ‘Marktplein’ en meer met een Engels accent voor te lezen. Gebruik in Nederland is dus vooralsnog niet optimaal, het is duidelijk dat we in Nederland eigenlijk nog maar beter even kunnen wachten. Maar wil je flink de blits maken, dan valt het te proberen.

2017 12 16 15.20.00 e1513457488638

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*