6 handige en leuke reisapps voor op vakantie

Op vakantie nemen we massaal onze smartphone en tablet mee. Niet alleen blijf je hiermee in contact met je vrienden en familie, maar kan je telefoon ook van pas komen op vakantie; bijvoorbeeld om de route uit te stippelen naar de waterval, of om te kijken of er file staat richting het strand. Deze reisapps mogen niet ontbreken voor je vakantie.

iphone-reis-app.jpg
Hulp Op Zak
Natuurlijk kennen we allemaal Google Translate om eenvoudig woorden en zinnen te vertalen naar de gewenste taal. Maar wat is ‘een voedselvergiftiging’ in het Grieks? Hulp Op Zak bevat een medisch woordenboek voor zes talen (ook Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans). Deze geeft ook per land aan welke vaccinaties vereist zijn en beschrijft enkele honderden veelvoorkomende medische kwaaltjes, zoals brandend maagzuur, huidklachten & ongewenste zwangerschap. Deze is ook offline te gebruiken.

Hulp Op Zak is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Wi-Fi finder
Zonder wifi heb je niets aan die vele apps op je smartphone. Dan kun je peperdure roamingkosten gaan betalen, maar nog beter: zoek een gratis hotspot. Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder: daarmee kun je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Eenmaal op bestemming vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via GPS. Werkt vooral goed in steden.

Wi-Fi finder is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Péago
Ga je op vakantie naar Frankrijk of reis je door Frankrijk? Dan is de applicatie Péago eigenlijk onmisbaar. Deze handige app laat je geld besparen op de Franse tolwegen door een slimme route te berekenen. Het voordeel van de app is dat je gewoon over de snelwegen kunt rijden en dus niet binnendoor wordt gestuurd. Zo kun je al tol besparen door een afrit te nemen of een rotonde te pakken. Je ziet precies hoeveel euro je bespaard op de reis.

Péago is voor €3,99 beschikbaar voor Android en iOS.

DB Navigator
In Nederland zijn we ontzettend verwend met apps als OV9292 en NS Reisplanner om van A naar B te komen. Wil je Europa gaan verkennen met de trein, dan is de Navigator van Deutsche Bahn de killer app. Vooral de iOS-versie is zeer aan te raden: hij zoekt treinverbindingen door heel Europa, zet ze netjes onder elkaar én toont ze ook nog eens op de kaart. Helaas is deze niet offline te gebruiken.

DB Navigator is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Citymaps
Citymaps is een applicatie waarbij het beste van Foursquare en TripAdvisor gecombineerd wordt. De app is een digitale reisgids waarbij je de beste plekjes van een gebied of stad kunt ontdekken. De informatie in Citymaps is offline op te slaan. Tevens kan je met vrienden collecties bijhouden, zodat je samen alvast van tevoren een beetje je reis kunt plannen. Ook vind je in Citymaps de mogelijkheid om te zoeken naar geldautomaten, hotels, restaurants of een park.

Citymaps is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Anti Mosquito Sonic Repeller
Zodra het hoogseizoen in volle gang is, wordt de tent opgezet en gaan de ramen van je vakantiehuis wagenwijd open. En wat is daar onlosmakelijk mee verbonden? Juist, de mug. Zet de Anti Mosquito Sonic Repeller op de juiste frequentie en wég is de mug. Zo kun je rustig buiten gaan zitten met een goed glas wijn en de laatste afleveringen van Orange is the New Black en hoef je ’s nachts niet op strooptocht te gaan naar deze vliegende bloedzuigers.

Anti Mosquito Sonic Repeller is gratis beschikbaar voor iOS.

Op de website van DroidApp vind je in de Vakantiespecial een overzicht met vakantie apps met specifieke apps voor iedere vakantie.

Bijgewerkt op 6 juli 2016

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*