Ticwatch S

Via de Kickstarter campagne van Mobvoi werd ik gewezen op hun voornemen om de Ticwatch S(port) te gaan produceren en heb ik een zogenaamde “pledge” gedaan. Het Chinese Mobvoi bracht eerder al smartwatches uit die draaiden op een eigen Android-versie (Ticwatch 2). De Ticwatch S en het zusje Ticwatch E, werken op Android Wear 2.0.

[embedplusvideo height=”298″ width=”530″ editlink=”http://bit.ly/2APa0aP” standard=”http://www.youtube.com/v/OMdooitsvtA?fs=1″ vars=”ytid=OMdooitsvtA&width=530&height=298&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8453″ /]

De Ticwatch S is de duurdere uitvoering, maar heeft geen verwisselbare bandjes. In deze smartwatch is de antenne voor GPS in het bandje verwerkt. De Ticwatch E heeft ook ondersteuning voor GPS, maar heeft wel verwisselbare bandjes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van standaardbandjes, waardoor het eenvoudig is om nieuwe bandjes voor de smartwatch aan te schaffen. De smartwatches hebben verder dezelfde specificaties. Ze hebben een 1,4 inch-scherm van het type OLED, daarnaast zijn ze voorzien van WiFi, hartslagsensoren en een accu met een capaciteit van 300mAh. Beide apparaten zijn stof- en waterdicht en hebben een IP67-rating, dit betekent dat de horloges spatdicht zijn. Het is niet aan te raden om met de smartwatch te gaan zwemmen.

Ticwatch S en E kan worden verbonden met mobiele telefoons die ondersteund worden door iOS 8.0+ en Android 4.3+ OS. Ondersteunende functies verschillen per platform. De smartwatch kan maar met één telefoon tegelijkertijd verbonden zijn. Het is echter wel mogelijk meerdere horloge’s te verbinden aan een Android telefoon.Ticwatch S en E ondersteund veel verschillende talen zoals Nederlands.

Voor wie een Ticwatch wil aanschaffen kun je via de link $20 korting krijgen op je bestelling in de webshop. 


Hieronder zie je op enkele afbeeldingen wat de smartwach onder ander kan: Zo kun je Spotify bedienen op een extern apparaat, je email lezen, Google Fit gebruiken, je boodschappenlijstje bijhouden en afstrepen in de winkel en kun je zelf kiezen welke wijzerplaat je wil hebben en deze aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.
2017 11 25 10.56.46 2017 11 25 10.57.182017 11 25 10.58.552017 11 25 10.55.02 2017 11 25 10.53.48

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*