Kediri

De rit naar Kediri, de bestemming van vandaag, voert dwars door het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg zijn we gestopt in Solo, vroeger Surakarta genaamd. Surakarta is het oudste culturele centrum van Java, echter verloor zijn macht aan de sultan van Yogyakarta. We hebben een bezoek gebracht aan het rijkelijk versierde Kraton (paleis) van Sultan Susuhunan. We mochten zelfs zitten op zijn stoel wanneer hij zijn officiële gasten ontvangt.

Daarna zijn we in Solo naar de lokale markt geweest, hier hebben we vele groenten, specerijen, vlees, kip, vis e.d. gezien. Daarna zijn we nog doorgereden naar een bakkerij, hier hebben we spekkoek ten grote van een cake gekocht en andere lekkernijen voor onderweg.

Individuele reizen indonesië

Onderweg naar Kediri zijn we nog een paar keer gestopt. Eerst bij een soort van lunchroom/koffiecorner, later nog langs de weg tussen de teakhout plantage’s bij kramen met houtsnijwerk (afbakken, pennenhouders e.d.) Als laatste hebben we onderweg nog uitgebreid gelunched, zodat we bij aankomt in Kediri ook niet meer hoefden te eten.

Rond 17:30 uur, net voordat het donker werd kwamen we aan bij Hotel Grand Surya, ons hotel voor deze nacht. Een zeer luxe hotel ook volgens Zoover, maar de WiFi verbinding werkt helaas niet. Het lukte nog wel even om een klein beetje signaal ergens af te tappen, maar ook dat duurde niet lang.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*