Wonosobo – Jogjakarta (Yogyakarta)

Vandaag 2 hoogtepunten van de reis. Vanmorgen ging om 7 uur de  wekker. Lekker rustig ontbeten en klaargemaakt voor een reis richting ons volgende hotel. Onderweg zijn we gestopt bij een uitkijkpost waar we uitzicht moesten hebben op een aantal van de vulkanen. Omdat het een bewolkte dag was, kon je de top van de vulkaan af en toe zien. Verder kon je natuurlijk wel het dal bekijken van waaruit we al omhoog waren gereden.

De tweede stop was op het Dieng plateau (2.093m) waar we een jonge engels sprekende gids kregen. Onderweg naar de vele overblijfselen van de Hindoeïstische tempels uit de 8e eeuw hebben we gezellig met deze jongen geklets. De eindbestemming van deze tour was het indrukwekkende gebied waar een grote krater huist van de vulkaan. De zwavellucht die je daar ruikt is te vergelijken met rotte eieren. Maar na een tijdje rondgelopen te hebben wen je er aan. Maar indrukwekkend is het zeker en zeer veel respect hebben we voor moeder natuur hier. Aan het einde van de tour hebben we de gids bedankt en gegevens uitgewisseld.

Individuele reizen indonesië

De volgende stop was Borobudur, Het is de grootste boeddhistische tempel van Java. Hier kregen we een rondleiding van een gekke engels sprekende jonge man. Hij liet ons de beroemde tempel zien. Deze jonge man hield erg veel van grapjes maken, wat de rondleiding erg lachwekkend maakte. Afsluitend heeft hij ons nog getrakteerd heeft op een persoonlijke fotoshoot om ons samen met de tempel vast te leggen. Nadat we hem hadden bedankt zijn we verder gereden naar de tweede tempel. In deze tempel van Mendut staan drie Boeddha beelden en hebben we een stokje wierook gebrand om de Boeddha gunstig te houden voor ons verdere geluk in de toekomst.

Na nog een rit van een uur was de dag alweer voorbij en kwamen we aan in Yogyakarta, het culturele centrum van Java en een zeer aangename stad om te verblijven en de Javaanse cultuur te proeven. We verblijven nu weer twee nachten in het Puri Artha hotelZoover

Na de avondmaaltijd, die we voor de verandering en keer in het hotel hebben genoten, zitten we nog even op onze kamer. De dagen gaan snel voorbij maar zijn door het vele reizen erg vermoeiend. Morgen mogen we gelukkig uitslapen van Melvin, 9 uur vertrekken we pas en staat ons een iets rustiger programma te wachten. Maar dat lieve kijkbuis mensen, vertellen we een volgende keer.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*