Jakarta – Bandung

Na een uitgebreid ontbijt zijn we om 8:00 uur vertrokken naar Bogor, een koel plaatsje in de bergen en tevens waar zich de beroemde botanische tuinen bevinden. In de tuinen bevindt zich ook het oude paleis Buitenzorg, de woning van de Nederlandse Gouverneur-Generaal van het voormalig Nederlands-Indië. In de Botanische tuin vindt u zo’n 15.000 verschillende plantensoorten. We hebben enorme grote bomen gezien, verschillende bamboe soorten en een oude begraafplaats. Als laatste nog een zeer uitgebreide orchideeëncollectie.

Individuele reizen indonesië

Vervolgens zijn we tegen de middag vertrekt, via de Puncak pas, richting Bandung gereden. De Puncak pas ligt op 1.500 m hoogte en geeft u een prachtig uitzicht over de vele theeplantages en bergen in de omgeving. Boven op de berg hebben we even gestopt voor en foto moment. Onderweg was het zeer druk dus hebben we niet zo hard gereden. Onderweg hebben we nog genoten van een heerlijke lunch. Het uitzicht langs de weg was een afwisselend landschap van rijstterrassen, bamboetuinen, lokale dorpen en theeplantages. Door de drukte op de weg kwamen we pas rond 16:00 uur aan in Bandung en hadden we geen tijd meer om nog excursies te doen. Bandung is de hoofdstad van West-Java en heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen, souvenirwinkels en restaurants. Vlakbij ons Hotel Sukajadi is ook het zgn. Parijs van Java gevestigd een winkelcentrum met vele restaurantjes. Zoover over ons hotel.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Eén antwoord op “Jakarta – Bandung”

  1. Wat een prachtig hotel zeg! Whauw, daar moet je wel lekker geslapen hebben ;). Leuk om te lezen waar je zijn geweest en wat jullie hebben gedaan.xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*