Jakarta

Zoals de naam al doet vermoeden spreekt onze gids Frans dus prima Nederlands, daarnaast hebben we ook nog een chauffeur, zodat Frans onderweg van het vliegveld naar het hotel ook iets kan vertellen over de enorme stad Jakarta. Het plan is om ons eerst na het hotel te brengen, zodat we nog even uit kunnen rusten en ons opfrissen. Na het inchecken hebben we nog anderhalf uur voor onszelf. Hotel Sanno Jakarta heeft ons een mooie kamer gegeven op de 6e etage met het uitzicht op een bouwput. Gelukkig geen lawaai en voor 1 nachtje maakt het uitzicht ook niet uit. Lees wat anderen van het hotel vinden op Zoover.

Voordat we een tour door de stad gaan maken laat Frans nog even zien dat op de binnenplaats van het naastgelegen appartementen complex we vanavond prima kunnen eten en kopen we nog wat drinken voor onderweg in een klein supermarktje.

Individuele reizen indonesië

De rondrit door Jakarta begint met een bezoekt aan de haven van het oude Batavia, Sunda Kelapa. Daarna hebben we het Taman Fatahillah plein bezocht met het oude Stadhuis en andere koloniale gebouwen , zoals Café Batavia. We reden nog langs het presidentiële paleis en hebben even stil gestaan bij het nabij gelegen nationale monument. Vervolgens hebben we een antiekmarkt bezocht en hebben we heerlijk nasi goring met saté gegeten. Daarna zijn we teruggebracht naar ons hotel, zodat we nog een beetje konden uitrusten.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Eén antwoord op “Jakarta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*