Vertrek

Vanmorgen om 6:35 stond Ginus met de auto klaar om ons weg te brengen naar het trein station van Assen. Nadat we waren ingestapt en Ginus ons heeft uitgezwaaid ging de trein in één keer door naar Schiphol. Zoals gepland kwam de trein iets na half 10 aan en hebben we eerst ingechecked. Nadat we voor beide helften van de vliegreis de boarding pas hadden ontvangen en verlost waren van de zware kofers hebben we nog voor iets meer dan 100 euro Indonesische Rupia opgenomen. We waren hiermee direct al miljonair omdat 10.000 ongeveer 1 euro waard is. Hierna besloten we direct door de paspoortcontrole te gaan, omdat we al vrij snel konden boarden. Het was bovendien toch geen mooi weer om naar het panoramaterras te gaan en bovendien hebben we die ook al vaak genoeg gezien. In de lounge hebben we onze broodjes gegeten en nog wat gedronken en daarna konden we aan boord.

Het vliegtuig vertrok iets later dan gepland maar dat zou tijdens de vlucht weer ingehaald worden. Malasiya Airways heeft veel beenruimte en ook in iedere hoofdsteun een entertainment systeem. Daarnaast was de service aan boord oop prima. Eerst een paar zoute pinda’s in een zakje (Nee, niet van de Spar) en wat te drinken. Even later gingen ze nog rond met een dienblad vol glazen bier. Daarna kwam het diner. Saskia had vis met rijst en ik had kip en aardappelpuree. Het smaakte ons beiden heerlijk. Aangezien we tegen de tijd in vlogen en het op onze bestemming al donker was werden de lichten in het vliegtuig gedoofd en werd er nog een pakketje met verschilldende koekjes uitgedeeld. Saskia heeft veel geslapen. Ik heb het geprobeerd en heb verder muziek geluisterd, een film gekeken (A-team, leuk) en tv gekeken (Top Gear, Mega structures).

2,5 uur voor de landing op Kuala Lumpur International Airport gingen de lichten weer aan voor het ontbijt. We hebben beide genoten van garnalen in sambal saus met rijst. Pittig was het wel. Eenmaal geland op Kualar Lumpur werd het weer zoeken naar de juiste gate, dit stond goed aangevenen op de monitoren en we moesten met een monorail naar een andere trminal (5 min.). Het uurtje wachten hebben we besteed aan het internetten (gratis wifi) en na het boarden hebben we de formulieren voor het visum en de douane ingevuld.

De laatste 1,5 uur van onze reis zaten we in een Boing 737-800, die is dan toch een stuk kleiner en je hebt veel mnder ruimte dan in de 777-200. Ook hier kregen we weer ontbijt. Saskia hoefte niet en ik ging voor kipfilet met daar bij en soort broodjes van bladerdeeg. Om iets voor negen lokale tijd lande we op de luchthaven van Jakarta. We stonden vooraan in de rij om ons visum te kopen (25 dollar p.p.). Terwijl we op onze koffers stonden te wachten kwam er al iemand ons vertellen waar onze gids stond en dat hij Frans hete. Toen alle koffers er waren loodste hij ons door de douane en werden we voorgesteld aan Frans, onze gids voor de eerste dagen.

Bijgewerkt op 27 augustus 2012

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*