Yogyakarta

Na het ontbijt zijn we om 9 uur onderweg gegaan voor een stadstour door cultureel Yogyakarta, we hebben een bezoek gebracht aan o.a. het Kraton. Dit is het oude sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de oude Javaanse cultuur. Daarna zijn we naar een kleine batikfabriek geweest, waar het intensieve proces van de batik uitgebreid is uitgelegd en waar we een sarong hebben gekocht. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan Vredenburg en het centrum (nul punt) van Yogyakarta. Als laatste hebben we nog een bezoek gebracht aan het atelier van W.H. Kabul.

Individuele reizen indonesië

Hierna zijn we op weg gegaan naar de beroemde hindoetempel Prambanan. Dit indrukwekkende tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd en de 3 hoofdtempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. De tempels zijn bijzonder gedetailleerd gedecoreerd en u heeft er een prachtig uitzicht over de omgeving.

’s Avonds hebben we een bezoek gebracht aan het beroemde Ramayana Ballet met een diner. Tijdens deze dansvoorstelling wordt de legendarische epos over Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld. De dansers zijn geheel in traditioneel Javaanse kleding gehuld en de dansbewegingen worden met de grootste precisie uitgevoerd.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*