Tosari

Vandaag zijn we om 8:30 uur vertrokken met een gids van het hotel. We hebben eerst een rondleiding gehad in een kleine sigaretten (kretek) fabriek. Zelf hebben we ook een paar sigaretten gemaakt, alleen waren ze wel een beetje te dik. We mochten er 3 meenemen en hebben die aan onze chauffeur gegeven, hij vond ze lekker.

Individuele reizen indonesië

Vervolgens zijn we een kilometer verder bij een koffie (kopa) fabriekje geweest. Het was eigenlijk meer de achtertuin van de 4e vrouw van de directeur van de eerder bezochte sigaretten fabriek. Zij was de eigenaar van de koffiemakerij. Ze ziet haar man overigens maar 1 a 2 keer per maand. Een katachtige (precieze naam zoeken we nog op) eet alleen de beste/lekkerste koffie bonen. Het rode vliesje er om heen verteerd hij en de boon poept hij weer uit. De boon wordt 10 dagen in de zon gedroogd en vervolgens gebrand in de oven en gemalen. Na de uitleg en rondleiding hebben we de koffie geproefd en ook nog wat gekocht om me te nemen.

Als extra tour hadden we bedacht om naar Gunung Kelud te gaan. Dit was eerst een meer, maar in 2007 waas er een uitbarsting waardoor er een berg ontstond. In 3 uur tijd is de berg gegroeid. Nu groeit de berg nog gemiddeld iedere dag 25 cm. Verder was er op de weg erna toe nog de Mysterious Road. Op de heen weg hebben we geprobeerd het mysterie te ondekken. Op de terugweg lukte het om de auto zelfstandig, dus uit de versnelling tegen een heuveltje op te laten rijden.

Daarna hebben we de hele middag in de auto gezeten naar Tosari. Onderweg hebben we gegeten en later hebben we nog een paar boodschappen gehaald. Om 20:00 zijn we aangekomen bij Bromo Cottage. Zoover .We hebben Ginus even gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag. We hebben ons gedouched en de tas klaar gemaakt voor morgen ochtend. We zijn op tijd gaan slapen.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*