Kalibaru

Na het ontbijt hebben we nog rondgekeken bij op het resort. Naast de mooie tuin, was er ook een bakkerij en een boerderij met melk koeien. Vervolgens zijn we met de lokale gids naar het Glennmore landgoed gegaan. Deze plantage behoorde vroeger toe aan de Nederlandse familie Cath. Op de plantage was ook een fabriek waar nog steeds de rubber, kruidnagel, cacao en koffiebonen verwerkt worden. Als afsluiting van de plantage tour hebben we nog thee gedronken en gebakken banaan gegeten.

Individuele reizen indonesië

Daarna zijn we weer teruggereden naar Kalibaru om te kijken in een werkplaats waar ze woks, oventjes en andere benodigheden maken van plaatstaal, dit alles met de hand (en voet). Hier stond ook de paard en wagen klaar om ons verder door het dorp te vervoeren. Naast dat wij veel zagen, waren we ook een bezienswaardigheid voor de kinderen die vriendelijk hello riepen en naar ons zwaaiden. We hebben nog gezien hoe ze bakstenen maken, van kokos bruine suiker maken, productie van tofu en maken en verpakken van borrelnootjes.

Vervolgens zijn we via de markt, kleine steegjes en nog dwars door een rijstveld naar het huis van de lokale gids gegaan om daar nog thee te drinken en spekkoek te eten. Al met al een leuke extra excusie, geregeld door Melvin.

Hierna was het tijd om naar het laatste hotel op Java te gaan, voor twee overnachtingen op Ijen Resort & Villa’s. De weg er na toe is erg hobbelig, maar eenmaal aangekomen is het een prachtig resort. Zie ook Zoover. Na aankomst hebben nog even wat kleding met de hand gewassen, zodat we dit schoon mee kunnen nemen naar Bali.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*