Ijen vallei

Vanmorgen zijn we om 4:30 opgestaan, we hadden geregeld dat het ontbijt in een box zou zitten, zodat we iets langer konden slapen en het mee konden nemen. Om 5 uur zijn we met de jeep van naar de parkeerplaats van Ijen gereden, hier kwamen we rond 6:30 uur aan. We hebben ons ontbijt opgeten en zijn toen met de lokale gids vertrokken. Het is een klim van 3 kilometer naar boven over een zand/grind pad. De eerste 2 kilometer is erg stijl en was best zwaar. Uiteindelijk waren we ruim 1,5 uur later boven op de rand van de vulkaan.

Individuele reizen indonesië

Naast een enorme stankt van zwavelzuur was het uitzicht prachtig en de zware klim het meer dan waard. Boven op de rand zie je de dragers uit de krater komen met de zwavel in mandjes. Ze dragen tussen de 70 en 75 kilo. Eerst 500 meter vanuit de krater omhoog en vervolgens moet het nog weer 3 kilometer naar beneden.

Na van het uitzicht genoten te hebben, zijn we weer naar beneden gewandeld. En vervolgens weer teruggebracht naar het resort. De middag hebben we bij het zwembad gelegen en heb ik (Gertjan) ook nog even gezwommen. Vanavond hebben we nog heerlijk gegeten en de koffer weer ingepakt.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*