Bromo vulkaan

Om 3:30 uur ging vanmorgen de wekken, na lekker geslapen te hebben in de koelte op een hoogte van bijna 2000m hebben we ons aangekleed met een t-shirt, shirt met lange mouwen en een trui. We hebben in de lobby van Bromo Cottage nog snel een kop thee met veel suiker gedronken en zijn toen door een lokale chauffeur in zijn Toyota jeep naar het uitzichtpunt boven op de berg gebracht. Hier kwamen we rond 4:30 aan. Hier hebben we ook nog even ons meegebrachte broodjes gegeten en al snel zaten we met meerdere Nederlanders bij elkaar. Ze maakten dankbaar gebruik van de adviezen en tips van onze gids.

Individuele reizen indonesië

Daarna hebben we vanaf het uitkijkpunt de spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap gezien. Naast de krater van de Bromo, zagen we ook de actieve vulkaan Semeru, wat de hoogste berg van Java is. De temperatuur kan er ’s nachts dalen tot 5 graden Celsius en totdat de zon opkwam was het ook best fris, ondanks onze lagn kleding. Na de zonsopkomst zijn we met de jeep naar de krater te gereden en het laatste stuk naar de rand van krater hebben we lopend afgelegd.

Vervolgens zijn we teruggebracht naar ons hotel, hebben we ontbeten en ons ontdaan van al het vulkanische stof. Hierna zijn we rond 10 uur vertrokken naar Kalibaru. Dit is een klein dorpje te midden van de plantages. We overnachten in Kalibaru in Margo Utomo. Zoover. Ze hebben hier dan we geen WiFi, maar ik mocht mijn laptopje wel even hun UTP kabeltje hangen, zodat de verlagen en foto’s van de afgelopen dagen online staan.

Bijgewerkt op 26 januari 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*