Hoe gezinnen kunnen besparen op de maandelijkse kosten

Misschien heb jij recent het nieuws wel een beetje gevolgd; de maandelijkse kosten zullen in 2019 flink gaan stijgen. Dit komt onder andere door de verhoogde belastingen op energie en boodschappen. Het BTW tarief van 6 procent gaat toenemen naar 9%. Verder stijgen de kosten voor de ziektekostenverzekeringen en autoverzekeringen. De vraag is natuurlijk; hoe kun jij hier voordeel uit halen?

Vaste lasten stijgen in 2019 met bijna €700

Uit onderzoek van vastelastenhulp.nl blijkt dat de maandelijkse lasten gemiddeld zullen toenemen met zo’n €700 per jaar voor een gezin. Dat is een fors bedrag. Als je kijkt naar de grootste kostenposten dan zijn dat kleding, boodschappen, internet+tv, energie en andere abonnementsdiensten. Een eenpersoonshuishouden gaat gemiddelde €460 meer betalen.

Hoe kan jij besparen?

Om te bepalen hoe jij persoonlijk kunt besparen is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in je eigen maandelijkse uitgaven. Zorgt voor overzicht in de financiën. Weet wat er binnenkomt en wat er uitgaat (en waar dit naartoe gaat). Maak hierbij onderscheid tussen eenmalige kosten en abonnementsdiensten. Die laatste categorie is interessant voor lange termijn besparingen. Verzekeringen zijn de nummer 1 producten op snel kosten op te besparen. Zeg overbodige abonnementen op en stap over naar een andere aanbieder voor lagere prijzen.

3 extra tips om te besparen op de kosten

Om jouw direct te helpen hebben we hieronder een 3-tal belangrijke en direct toe te passen tips voor besparingen opgesomd. Deze adviezen kunnen je honderden euro’s per jaar laten besparen op de vaste kosten.

  1. Energie vergelijken op energieleverancieractie.nl
   Via websites als www.energieleverancieractie.nl kun je snel en eenvoudig energiecontracten vergelijken en online overstappen. Dit scheelt je doorgaans flink wat in de maand. Door jaarlijks over te stappen kun je elk jaar profiteren van de overstapbonus voor nieuwe klanten (cashbacks tot wel €300).
  2. Internet & TV oversluiten
   Ook zijn er via internet veel websites die een vergelijker voor internet-abonnementen bieden. Hier kun je bijvoorbeeld KPN en Ziggo met elkaar vergelijken. Niet alleen op basis van prijs, maar ook op snelheid en voorwaarden. Neem geen overbodige pakketten, dat scheelt weer in het maandbedrag.
  3. Online bestellen met kortingscodes
   Een derde bespaartip is door online altijd te zoeken naar kortingscodes. Wanneer jij een product gaat bestellen kun je in de winkelwagen vaak een actiecode invoeren. Er zijn speciale websites die alle kortingscodes voor je verzamelen zodat je niet lang hoeft te zoeken. Soms krijg je hiervoor gratis verzending of een bepaald percentage korting op je aankoop.
  4. Shopkorting
   Via Shopkorting.nl kun je met extra korting shoppen bij ruim 1.200 bekende webwinkels. Lidmaatschap van Shopkorting is 100% gratis. Shopkorting.nl deelt de commissie per verkoop met haar leden en is zo in staat om een korting te geven op elke aankoop die je via Shopkorting.nl doet.

Meer informatie of tips?

Heb jij zelf nog ideeën hoe je extra kunt besparen? Neem dan contact op met vastelastenhulp.nl. We staan open om je reacties te lezen en toe te voegen aan deze website. We wensen je veel succes bij het realiseren van de besparingen en hopen op een goedkoop 2019!

Bijgewerkt op 2 november 2018

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*