Heerlijke en makkelijke te maken boterkoek. Heerlijk om zelf te eten of cadeau te doen.
Ingrediënten voor 8 tot 10 personen:
Voor de koek:
- 225 gram gezeefde bloem
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 250 gram roomboter van goede kwaliteit in blokjes
- 6 dooiers van grote eieren
Voor de afwerking:
- 1 theelepel eidooier (van de 6)
- 1 eetlepel water
Bereidingswijze:
- Verwarm de over op 190 graden Celsius.
- Vet de boterkoekspringvorm in.
- Meng de theelepel eidooier met de theelepel water.
- Doe de gezeefde bloem, fijne kristal suiker, 6 eidooiers en de blokje roomboter in een beslagkom.
- Laat de deeghaak van je keukenmachine langzaam brommen tot je een glad, goudkleurig deeg hebt.
- Doe het beslag in de springvorm en druk het deeg plat met een met bloem bestoven hand.
- Kwast het deeg met de eidooier watermengsel.
- Trek met een vork een mooi patroon in de boterkoek.
- Zet de boterkoek 15 minuten in de oven op 190 graden Celsius.
- Temper dan de temperatuur naar 180 graden Celsius en bak de boterkoek nog ongeveer 25 minuten.
- Laat de boterkoek volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.