Chocoladefudge met Pistaches van Nigella Lawson

Heerlijke fudge die je lekker bij de koffie kunt eten, in de diepvries kunt bewaren en heel leuk in een zakje cadeau kan geven.

fudge

Benodigdheden:

  • 350 gram gehakte pure chocolade met minstens 70% vaste cacaobestanddelen.
  • 1 blikje gecondenseerde melk van ongeveer 397 g. (van fabrikant Friese Vlag, dit kun je vinden bij de cocosmelk).
  • 30 gram roomboter
  • Snufje zout
  • 150 gram gepelde pistaches
  • Pan met dikke bodem
  • Vierkante bakvorm van ongeveer 23 cm bekleed met huishoudfolie

Bereidingswijze:

Pel de pistaches en stop ze in een hersluitbare diepvrieszak en sla ze tot kleine maar ook een aantal grote stukjes.

Doe de gehakte pure chocolade, gecondenseerde melk, roomboter en zout in de pan met dikke bodem en zet deze op laag vuur.

Roer alles door elkaar tot dat het allemaal gesmolten is.

Doe de noten bij de gesmolten chocolade en roer alles goed door elkaar.

Giet dit mengsel in de bakvorm bekleed met huishoudfolie.

Laat de fudge eerst afkoelen en zet hem dan in de koelkast tot hij helemaal stijf is.

Je kunt de fudge dan in kleine stukken snijden van ongeveer 3 X 3.25cm.

Als je de fudge in stukken hebt gesneden kun je die in de vriezer bewaren. Het is niet nodig om ze daarna te ontdooien, je kunt ze meteen uit de vriezer eten.

Ingrediënten voor ongeveer 64 stukken fudge.

Variatie: probeer ook eens met stukken walnoten, rozijnen,hazelnoten of vervang de chocolade door mintchocolade.

 

 

 

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*