Irish Cream Tiramisu van Nigella Lawson

Dit is de heerlijkste, meest verrukkelijkste en goddelijke Tiramisu die ik ooit gegeten heb. Het heeft niet de pittige nasmaak van alcohol maar de nasmaak van Bailey’s cream.

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 3,5 dl espresso, gemaakt van 3,5 dl water en 9 theelepels instant espresso poeder, afgekoeld
  • 2,5 dl Balileys cream
  • 400 gram lange vingers
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • cacao

Bereidingswijze:

  1. Meng de koffie in een wijde schaal met 1,75dl van de Baileys.
  2. Leg de lange vingers in het mengsel: Laat ze aan elke kant zoveel opzuigen dat ze vochtig, maar niet doorweekt worden. Bekleed de bodem van een vierkante glazen schaal van 22cm met een laag biscuits.
  3. Splits de eieren en bewaar van 1 ei het wit. Klop de twee andere dooiers en de suiker tot een dik, bleek mengsel, spatel er de resterende 0,75dl Baileys en de mascarpone-mengsel en de mascarpone door zodat je een mousse-achtig mengsel krijgt.
  4. Klop het ene eiwit dik en schuimig. Spatel het eiwit door het mascarpone-mengsel en strijk de helft van dit mengsel uit over de laag biscuits.
  5. Leg er een tweede laag lang vingers op en strijk het laatste gedeelte van het mascarpone- mengsel erop. Zet hem tot de volgende dag in de koelkast. Strooi vlak voor het serveren de cacao door een zeefje over de Tiramisu.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*