Heerlijke zoete stoofperen met ingrediënten waaraan je niet als eerste zal denken om te gebruiken.
Benodigdheden
- 1kg zak stoofperen.
- 1 pak appelsientje ” Rodevruchten”.
- 1 grote of twee kleine kaneelstokjes.
- Naar smaak perenrood. (let op sap is ook al zoet).
- Water.
- Pan ter grote van de hoeveelheid stoofperen.
- Houten lepel.
Bereidingswijze
Stoofperen schillen, halveren of in vieren snijden en pitten verwijderen
Pan op het vuur, doe 3/4 van het pak appelsientje rode vruchten in de pan en warm dit op.
In de tussentijd voegt men toe de kaneelstokjes en eventueel naar smaak een beetje suiker, maar houd rekening mee dat het al super zoet is door de vruchtensap.
Voor effect nog een klein beetje kaneel poeder erbij.
Doe dan de stoofperen erbij en stoof ze (op een laag pitje) met deksel tot ze lekker zacht zijn en dat je ze in principe met een vork niet meer uit een pan kan halen omdat ze super zacht zijn.
Na 45 – 60 minuten klaar.
Serveertips
Met lekkere kruimige aardappelen en persoonlijk een lekker zacht karbonaadje met jus! yummie-yummie! Wat ook kan is de stoofperen serveren als nagerecht met slagroom-ijs. Doe gewoon twee bolletjes slagroom-ijs in een schaaltje of op een bordje met 2 of 3 stukjes peer en maak een rode cirkel van de saus van de stoofperen. Neem een reep bittere pure chocola en rasp deze over de bolletjes heen.
Bijgewerkt op 20 februari 2023
Wij maken dit recept thuis al jaren en ik vind het nog steeds heerlijk!
Vooral die kaneel erbij, die maakt het echt af.
Wij snijden de stoofpeertjes altijd in 4en..