Mexicaans rundvlees is een heerlijk stoofgerecht voor bij de stamppot. Met de zoete smaak van de chocolade en de kruiden van de seasoning mix ontstaat er een ware smaaksensatie.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 el olijfolie traditioneel (C1000)
- 800 g riblappen, in flinke dobbelstenen
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- peper, zout
- 3 uien, in ringen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 4 dl rundvleesbouillon (van een tablet)
- 1 zakje seasoning mild (Casa Fiesta)
- 40 g extra pure chocolade, in stukjes
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend bruin. Bestrooi met het chilipoeder, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Bak de uien en de knoflook 5 min. op een halfhoog vuur mee.
Schenk de bouillon erbij en voeg de seasoning mix toe. Stoof het vlees in ± 1 uur en 30 min gaar. Voeg 20 min. voor het einde van de stooftijd de chocolade toe.
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree en doperwten met maïs en crème fraîche.
Bijgewerkt op 24 mei 2013
Heeft dit artikel je geholpen?
Bedankt voor je feedback!