Trakt.tv

slimmedingen

Trakt is – de naam geeft het al weg – een tracker die automatisch voor je bijhoudt welke films of series je kijkt. Niet via Twitter, Facebook, GetGlue of een ander (social) netwerk, maar direct vanuit je speler of desnoods ook via een app of website als je niet over een geschikte mediaspeler beschikt. Dit is erg handig om bij te houden wat je hebt gezien, bij welke aflevering je bent gebleven en wat je vrienden kijken. Tevens geeft het suggesties voor andere series die bij je kijkgedrag passen.Ook kun je series en films opslaan in je watchlist, eerder bekeken series als gezien aanvinken, series een cijfer geven, en veel meer. Dit resulteert in een compleet overzicht van de series en films die je hebt gezien. Ook geeft Trakt aan wanneer er een paar uur later een serie die je volgt uitgezonden wordt. Er zijn nog veel meer opties beschikbaar, maar dit zijn wel de belangrijkste.

Voor wie een Synology NAS en een Boxee Box of Iomega TV met Boxee heeft is het mogelijk om het Trakt-for-boxee te installeren op je NAS. Er is een pakketgemaakt die je eenvoudig kan installeren in pakketbeheer:http://www.synology-forum.nl/media-streaming-mods/trakt-for-boxee-spk/ Eenmaal Trakt for Boxee geïnstalleerd op je Synology, vertoont Trakt realtime wat je kijkt en slaat dit op in je profiel bij Trakt.tv.

De installatie wizard werkt nog niet op het moment van schrijven van dit artikel, dus zul je het pakket gewoon even moeten downloaden van http://synology.mdevries.org/spkrepo/packages en handmatig installeren in pakketbeheer. Je kunt nu ook een data locatie opgeven. Gewoon leeg laten voor de standaard locatie (waar het pakket zelf geïnstalleerd wordt). Maar je kunt nu dus ook een USB stick gebruiken, waardoor Trakt je harddisk niet wakker houdt en hibernate weer gewoon werkt. Ik heb de map /volumeUSB1/usbshare/TraktForBoxee opgegeven en kan nu ook eenvoudig de config.ini aanpassen. Deze wordt iedere keer gelezen en moet dus ook op een USB medium gezet worden. De rest kan gewoon in de applicatie map blijven staan.

De stappen van de installatie wizard:
2736-1 2738-2 2740-3 2742-4 2744-5

Las laatste moet je het pakket uitvoeren en in het logboek kun je dan eventuele foutmeldingen zien.

Ik moest handmatig pairen: In een telnet sessie met Putty het volgende commando geven en dan de code die op je TV door Boxee wordt weergegeven in de telnet sessie intikken:

/usr/local/python/bin/python /usr/local/traktforboxee/TraktForBoxee.py --pair

Trakt.tv kun je ook koppelen aan CouchPotato en Sickbeard. Trakt.tv krijgt een melding wanneer er een nieuwe film en/of serie gedownload is. Ook kun je de wishlist van Trakt.tv koppelen aan CouchPotato, zodat je in Trakt.tv kunt aangeven welke films je nog graag wil zien, CouchPoatato download ze dan.

Vul onder in Sickbeard bij Config, Notifications, Online de gegevens in zoals gebruikersnaam, wachtwoord en de API sleutel van Trakt.tv Sickbeard zal nu na het downloaden van een serie dit doorgeven aan Trakt.tv

NotiSickTrakt

Films die je graag wilt zien kun je o.a. bij Trakt.tv op je Wishlist zetten. CouchPotato kan deze films vanuit Trakt overnemen en voor je downloaden. Vul daarvoor bij Settings, Automation de API sleutel, gebruikersnaam en wachtwoord van Trakt.tv in.

ImportCouchTrakt

Net als Sickbeard kan CouchPotato ook een melding geven aan Trakt.tv welke film er is gedownload, dit stel je in onder Settings, Notifications.

NotiCouchTrakt

Voor wie een WordPress website heeft zoals mij is er ook nog een Trakt.tv widget te downloaden: http://wordpress.org/extend/plugins/trakttv-widgets/

Bijgewerkt op 27 december 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*