IMDb

domoticahouse

IMDb is een website (www.imdb.com) en de afkorting voor Internet Movie Database (dit verklaart ook waarom de “b” in de afkorting geen hoofdletter moet zijn). De site is een enorme verzameling van zo’n beetje àlle gegevens over zo goed als àlle films, televisieprogramma’s en computerspellen uit àlle tijden en àlle landen met zo veel mogelijk informatie over zo veel mogelijk mensen die aan deze producties hebben meegewerkt.

Op de pagina’s van de films staan onder andere de cast en crew, bezoekcijfers, winsten, een plotbeschrijving, foutjes in de film en een aantal trivia weetjes. Op de pagina’s van de personen vinden we vaak foto’s van ze, geboortegegevens, een lijst met alle films waaraan ze hebben meegewerkt, een lijstje met gewonnen prijzen en een aantal trivia weetjes. Alle gegevens worden gecontroleerd door de medewerkers van IMDb voordat ze op de site gezet worden. Als de medewerkers zien dat het onjuiste gegevens betreft, komt het simpelweg niet online.

IMDb heeft voor een heleboel mobiele apparaten een app. Hierin kun je net als op de website informatie over een film opzoeken, maar kun je ook nog uit te brengen films zien. Deze films kun je vervolgens op je “Watchlist” zetten. Deze lijst bevat de films die je nog wilt zien. De lijst is te raadplegen via de app of op de website, maar kan ook geraadpleegd worden door bijvoorbeeld Couchpotato. Indien Couchpotato de film online kan vinden in een nieuwsgroep of als torrent, dan zal hij deze laten downloaden.

Bijgewerkt op 6 juli 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*