Installatie van CouchPotato Server

Couchpotato op een Synology NAS
Couchpotato Server is de opvolger van Couchpotato en nu ook als package beschikbaar via de SynoCommunity package source.

Met Couchpotato download je eenvoudig films via Usenet vanaf een soort ‘verlanglijstje’.

In deze handleiding wordt de installatie icm. SABnzbd doorlopen. Heb je nu al een installatie van Couchpotato lopen dan laat ik ook zien hoe je je wanted lijst kunt importeren.

Voorbereiding

Zorg dat je SABnzbd geïnstalleerd hebt. Liefst volgens deze handleiding ivm. de Python package.

Maak in SABnzbd een categorie aan met de naam “couchpotato” en als map “./CouchPotato”:

Schermafbeelding 2011 07 12 om 10.32.13

Maak even zelf de map “downloads/complete/CouchPotato” aan ivm. rechten. Gewoon via verkenner of finder of de bestandsbrowser in DSM dus.

Meer details over het aanmaken van een categorie vind je in de SABnzbd installatie handleiding.

Installatie

Als het goed is heb je bij de installatie van SabNZBd de repository (pakketbron) van Synocommunity toegevoegd. In dat geval kun je de CouchPotato Server package rechtstreeks vanuit Package center downloaden en installeren. Zo niet, voeg dan alsnog deze pakketbron even toe volgens deze handleiding. Uiteraard na installatie even op uitvoeren klikken.

Open CouchPotato Server via het DSM menu of door op de link in pakketbeheer te klikken.

Voorbereiding in geval van upgrade vanaf Couchpotato V1

Tijdens de configuratie van Couchpotato Server krijg je de mogelijkheid om de database van Couchpotato V1 te importeren. Draai je Couchpotato op een Synology, dan kun je daar niet zomaar bij. Dit bestand zullen we via de commandline moeten kopieren naar een plek waar we wel bij kunnen.

In geval van Putty vul je je IP van je NAS in, gebruikersnaam root en als wachtwoord je admin wachtwoord.

Heb je Couchpotato via de Synocommunity geinstalleerd, kopieer dan dit commando:

cp /volume1/@appstore/couchpotato/var/data.db /volume1/downloads

Als je Couchpotato hebt geinstalleerd via de superzebulon source dan is het commando:

cp /usr/local/var/couchpotato/data.db /volume1/downloads

Als het goed is vind je nu het bestand data.db in je downloads share. Dit bestand gebruiken we in de volgende stap.

Configuratie

De configuratie van CouchPotato Server is eigenlijk erg makkelijk, want je krijgt in het begin meteen een wizard die je stap voor stap door de basisinstellingen heen voert.

In de eerste stap heb je meteen de mogelijkheid om de data.db van een eventuele eerdere Couchpotato installatie te importeren. Selecteer indien van toepassing het  bestand dat je in de stap hiervoor hebt gekopieerd naar de downloads share.
Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.20.23
In de volgende stap kun je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Als je CouchPotato via internet wilt gaan gebruiken is het aan te raden hier echt iets in te vullen.

Je kunt ook zelf kiezen op welke poort je Couchpotato Server wilt hebben draaien. Als je niet weet wat je doet, of je wilt nog instellingen overnemen uit een oude Couchpotato installatie is het slim de standaard poort 5050 te laten staan.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.20.45
De volgende stap vraagt om de gegevens van je downloadprogramma. Hier gaan we uit van SABnzbd. Neem de API key over uit SABnzbd van de pagina Instellingen > Algemeen en vul als categorie “couchpotato” in.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.21.131

Nu kunnen we aangeven welke zoeksites gebruikt moeten worden. Voor de meeste sites heb je een account nodig. In een aantal gevallen kost dat een bedrag per maand of een eenmalige donatie.

Vul de gevraagde gegevens van deze sites in. Hier kun je ook Spotweb als Newznab server invullen.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.21.571

In de stap Move & Rename geven we aan waar SABnzbd de downloads opslaat en waar we ze willen hebben. Je kunt bij Folder Naming en File Naming uiteraard zelf kiezen wat je het liefste hebt.

From: /volume1/downloads/complete/CouchPotato
To: /volume1/video/Films (of waar je je Films ook wilt hebben)

Hieronder zie je een grote groene knop waarmee je de wizard afsluit.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.24.59De basisinstellingen zijn nu klaar, maar er valt nog wel een en ander te optimaliseren. Een aantal zaken laat ik nog even zien, maar loop rustig zelf alle instellingen door en pas aan wat je handig vindt.

Klik rechtsboven op het tandwieltje en vervolgens op “Settings“.

Couchpotato kan direct subtitles downloaden. Dit stel je in door onder “General” -> “Languages” de gewenste talen in te stellen in volgorde van belangrijkheid. De meeste mensen zullen hier kiezen voor “nl, en

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.27.19

Om te voorkomen dat je in het Duits of Frans nagesynchroniseerde films download kun je onder het kopje “Searcher” onder “Ignored Words” een aantal uitsluitingswoorden invullen. Zelf gebruik ik alleen “GERMAN, FRENCH, DUBBED“.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.25.47

Je kunt eventueel je bestaande video collectie laten scannen door Couchpotato. Dit doe je door onder “Manage” je film map aan te wijzen.

Schermafbeelding 2012 05 23 om 16.28.051

Hierna kun je rechtsboven in het hoofdscherm zoeken op film, de gewenste kwaliteit kiezen en dan is het een kwestie van wachten tot Couchpotato de film vindt. Verwacht geen wonderen, maar de meeste populaire films zijn doorgaans vrij snel gevonden.

Automation

Bijgewerkt op 6 januari 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*