Trakt.tv voor Kaosmediabox

Trakt.tv is een website die volgt welke series en films je kijkt. Dit is erg handig om bij te houden wat je hebt gezien, bij welke aflevering je bent gebleven en wat je vrienden kijken. Tevens geeft het suggesties voor andere series die bij je kijkgedrag passen.

Eenmaal geïnstalleerd, vertoont Trakt.tv realtime wat je kijkt en slaat dit op in je profiel. Ook kun je series en films opslaan in je watchlist, eerder bekeken series als gezien aanvinken, series een cijfer geven, en veel meer. Dit resulteert in een compleet overzicht van de series en films die je hebt gezien.
trakt tv

Trakt.tv toevoegen aan Genesis add-on

Wanneer je nog meer plezier wilt beleven van je Kaosmediabox dan adviseer ik je een gratis account aan te maken op www.trakt.tv en daar al jouw favoriete series en films toe te voegen aan je eigen collectie, wanneer je hier mee klaar bent kun je dat account koppelen aan de Genesis Add-on door te gaan naar: Systeem -> add-ons -> geïnstalleerde add-ons ->Video Add-ons en dan te klikken op Genesis, dan krijg je een pop-up en kiest daar voor configureren. Nu zoek je in de bovenste balk door naar rechts te gaan tot je aankomt bij accounts en vult daar bij trakt account je gebruikers naam en wachtwoord in. Nu moet je helemaal naar beneden gaan en oké klikken om de settings op te slaan.

0B 9ewpmLdTHqQWVjcFg4UWY5LXc
0B 9ewpmLdTHqLVNvQ1o3TlZKNDA
0B 9ewpmLdTHqRkdWZVZqcXh1VzQ
0B 9ewpmLdTHqUXNtUHJqQzNqYkE

Je kunt nu terug keren naar het begin scherm en onder video’s de plugin Genesis opzoeken waarna je kiest voor Mijn Genesis en zul je hieronder Trakt terug vinden en kies je voor series Trakt Serie collection en voor films Trakt film collection. Ook vind je na het kijken van je favoriete series een Trakt progress optie terug onder mijn Genesis waar je voortaan meteen kunt zien bij welke afleveringen je van jouw favoriete serie bent gebleven. Ook zal Trakt alles voor je bijhouden wat je hebt gezien en kun je op www.trakt.tv ook cijfers en je mening geven over iedere film of aflevering. Er zijn ook diverse apps voor je telefoon om gebruik te maken van Trakt. Bovenstaande oplossing werkt alleen voor Genesis.

Trakt.tv toevoegen aan Kaosmediabox

Als je ook lokale bestanden en/of bestanden vanaf een NAS afspeelt op je Kaosmediabox kun je gebruik maken van de Trakt addon. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de Trakt.tv addon installeert.

https://www.youtube.com/watch?v=m0FuEtX7C60

Sinds kort heeft Trakt een aanpassing gehad en heb je een PIN code nodig, die maak je aan op: http://trakt.tv/pin/999.

0B 9ewpmLdTHqalI2MUlJdE9yLTQ
0B 9ewpmLdTHqbzNmbjBqeHZMY1U
0B 9ewpmLdTHqOVFuRHlpbmoyU2M
0B 9ewpmLdTHqMjFKY3Jna2ZSSDA

Bron: https://seo-michael.co.uk/how-to-import-and-sync-trakt-tv-collection-with-genesis-library/

Bijgewerkt op 14 juli 2015

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*