Tips voor goedkope babykleertjes en overige baby spullen.

Deze bezuinigingstips kost ook wat geld: Koop één of twee wat extra leuke kinderkleertjes om jezelf te verwennen en ‘je baby’ er prachtig uit te laten zien voor de kraamvisite. Daarna ga je weer geld besparen door de dagelijkse babykleertjes bij goedkope winkels te kopen.

Wacht met het kopen van babykleertjes die je niet direct na de bevalling nodig hebt. Wellicht krijg je al veel leuke baby kleertjes cadeau of blijkt achteraf dat je ze toch niet nodig had. Bijvoorbeeld wanneer je baby al een goed geboortegewicht heeft. Je baby groeit snel. De allerkleinste rompertjes zijn snel te klein.

Natuurlijk vindt je het leuk om je zwangerschap van de daken te schreeuwen. Doe dit ook en geef tegelijk bij je familie en kennissen aan dat je best wel belangstelling hebt voor babyspulletjes die ze zelf nog hebben liggen. Vaak is het ook nog eens extra leuk om de doopjurk die je zelf gedragen hebt ook voor je eigen baby te gebruiken of het wiegje waarin je zelf hebt gelegen. Met deze besparingstips kan je eenvoudig veel geld besparen op je babyspulletjes en het is nog eens leuk ook.

Deze tip om geld te besparen gaat over de kraamvisites. Waarschijnlijk heb je in je geboortekaartje van je baby al aangegeven hoe groot je baby is. Het gevolg hiervan is dat je in de kraamweek misschien wel 20 babyrompers en andere babykleertjes krijgt in de kleinste babymaat. Maar je baby’tje kan maar één pakje tegelijk aan en groeit ook nog eens als kool. Dus, bespaar geld door aan al je bekenden niet alleen aan te geven dat je het leuk vindt om babykleertjes te krijgen maar geef ook een aantal opeenvolgende maten door. Hierdoor heb je steeds nieuwe babykleertjes als de baby weer uit de oude babykleertjes is gegroeid. Extra tips om te besparen: Houdt hierbij ook rekening met het seizoen. Een baby heeft niets aan een dikke trui midden in de zomer of dunne hemdjes in de winter. Zo kan je wellicht een jaar lang flink bezuinigen op je babykleertjes en houdt je je babyuitzet goedkoop.

Probeer geld te besparen door zoveel mogelijk gratis babyspulletjes en babykleding te lenen van familie en kennissen. In de regel groeit je baby veel sneller uit de kleertjes dan dat deze verslijten. Dus de kans is groot dat je van bekenden nog mooie en draagbare babykleertjes gratis kan lenen of krijgen.

Heb je echt weinig geld te besteden? Dan is deze bezuinigingstips een mogelijkheid: Koop je babykleertjes en babyspulletjes tweedehands op een bazaar, via Marktplaats of van kennissen. Hierdoor kan je zeer veel geld besparen. Let wel op de kwaliteit van de spullen.

Veel mensen consuminderen omdat ze het milieu willen besparen. Maar soms is consuminderen gewoon een noodzaak om rond te kunnen komen. Hier is niets mis mee. De liefde voor en van je kindje is dit consuminderen zeker waard.

Ben je handig of heb je een handige moeder, schoonmoeder of vriendin? Maak dan je eigen babykleertjes. Oma’s vinden het altijd leuk om een mutsje of vestje te breien voor hun kleinkind en wellicht is je moeder handig achter de naaimachine. Erg leuk en het is ook nog eens een prima bezuinigingstips voor de baby.

Kijk ook eens op de webshops voor kinderkleding en babykleding. Doordat deze online winkels lage overheadkosten hebben kunnen zij hun babykleertjes en babyspulletjes vaak heel goedkoop aanbieden. Dit levert wederom een leuke bezuiniging op voor de kosten van je baby. tot_50pct_korting_468x60

Bijgewerkt op 20 maart 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*