Bespaar op de kamer van je baby.

Houd er rekening mee dat je kindje maar een paar maanden in een wiegje ligt. Als je echt op je geld moet letten is het beter om direct een ledikant te kopen. Je kan ook het geld besparen door aan mensen uit je omgeving te vragen of zij nog iemand weten met een leuk wiegje dat je kunt lenen. Veel mensen bewaren een wiegje of maken gebruik van een familiewiegje.

Net als het wiegje is ook de rest van de babykamer tijdelijk. Denk een aan een alternatief voor de commode. Heb je nog ergens een stevige brede tafel of kast staan is dit wellicht een goed alternatief. Deze besparingstips levert je al snel honderden euro’s voordeel op. Blijf wel letten op de veiligheid van je baby.

Er zijn momenteel ledikantjes te koop die je kunt ombouwen tot een kinderbed. In de regel zijn ze iets duurder als een babybedje maar je verdient dit na een aantal jaren terug wanneer je kind aan een groter bed toe is. Wanneer je een dergelijke ledikant koopt kan je later dus een compleet kinderbed besparen.

De laatste maanden voor je bevalling zit je veel thuis. Ook de maanden ervoor leef je al erg naar de geboorte van je kindje toe. Door je zwangerschap kan je ook niet zo veel meer doen als ervoor. Onze bezuinigingstips: Koop een leuk borduurwerk met een babyafbeelding en gebruik je tijd om een prachtig schilderij te borduren voor de babykamer. Je kan natuurlijk deze bezuiniging ook verdienen door een echt schilderij te maken voor de babykamer.

Denk bij het kopen van de inrichting van de baby slaapkamer vooruit. Koop spullen die tijdloos zijn. Dit is ook een vorm van consuminderen. Weet je dat je eerste kindje een meisje wordt en wil je graag meer kinderen. Koop dan geen roze meubels want die zijn een stuk minder leuk wanneer de tweede een jongetje wordt. Geld besparen en bezuinigen is dus vaak vooruitdenken. Dit geldt zeker ook voor accessoires. Een kastje met beertjes is leuk in de eerste jaren van je kindje maar na een aantal jaren wordt dit kinderachtig en zal je peuter een nieuwe stoere kast willen. Werk dus met losse accessoires voor de kinderkamer.

Gedurende je kraamtijd is het leuk om al je geboorte felicitatiekaartjes met een touwtje aan de muur te hangen. Dit staat erg gezellig en iedereen vindt het leuk om er naar te kijken.

Let er bij gebruikte babyspullen op dat deze aan de moderne veiligheidseisen voldoen. Overleg desnoods met de kraamhulp. Geen enkele bezuiniging en besparing is het waard om concessies te doen aan de veiligheid van uw baby.

Babykamers zijn vaak erg duur. Denk erover om een babykamer tweedehands te kopen. Bij een babykamer bestaat er een groot verschil tussen wat het minimaal gaat kosten en wat het werkelijk gaat kosten! De aanstaande ouders willen namelijk over het algemeen het beste voor de baby en gaan voor de perfecte babykamer en niet voor de goedkoopste. Indien je genoegen neemt met eenvoudige meubeltjes die ook nog tweedehands mogen zijn, kun je voor €100 met enige moeite de benodigde spullen krijgen. De babykamer ook nog even leuk verven in de gewenste kleuren en je bent voor €125 klaar. In de praktijk gaat vrijwel iedereen voor de babykamer voor nieuwe mooie spullen. Toch moet je je realiseren dat je de meeste spullen maar tijdelijk gaat gebruiken. Hierdoor kun je redelijk nieuwe babykamers op Marktplaats kopen voor redelijke prijzen. Een grote besparing is om een ledikant te kopen in plaats van een wiegje waar ze maar een paar maanden in kunnen liggen. De kosten van een nieuwe babykamer kunnen ongeveer oplopen tot maximaal €1.500 voor de meubeltjes, maar voor de helft kun je ook al een mooie kamer krijgen.

Niemand zegt dat je voor je babykamer ook babymeubels moet aanschaffen. Denk vooruit. Je kan best consuminderen door bijvoorbeeld geen babykastje met beertjes te kopen maar gewoon een leuke kledingkast bij de Ikea of Leen Bakker. Hierdoor kan je met de kast 25 jaar doen in plaats van 3 jaar. Je kan dus flink bezuinigen door op de lange termijn te denken.

Koop neutraal behang voor de babykamer en leuk dit op met leuke babyposters, babytekeningen, beertjes, enz. Dit geeft een super gezellig effect en later hang je gewoon weer andere schilderijtjes en posters op.

Consuminder door te spelen met accessoires bij de inrichting van je babykamer. Allerlei accessoires voor de babykamer kan je regelmatig goedkoop in de aanbieding kopen of cadeau vragen aan kennissen en familie.

En natuurlijk gaat het bij jouw nieuwe geluk niet om de mooiste babykamer van Nederland. Het gaat om je baby en jullie geluk als ouders. Het zal je baby een zorg zijn in wat voor bedje, wiegje of ledikant het ligt. Als het maar lekker zacht en warm is. Geld besparen en bezuinigen is vaak een kwestie van helemaal niet kopen. Door te consuminderen draag je ook nog eens bij aan een betere wereld en toekomst voor je kindje.

Bijgewerkt op 20 maart 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*