Besparingstips voor de ‘verzorging van kinderen’.

Heb je nog geen kinderen maar wil je ze in de nabije toekomst wel? Neem dan de extra kraamverzekering bij je zorgverzekeraar. Deze besparingstips is een investering voor de toekomst. Na je bevalling zorgt de verzekeraar vaak voor een kraampakket met veel ‘gratis’ producten.

Ga in een vroeg stadium na of je een kraampakket van je zorgverzekering krijgt en welke gratis babyspulletjes er in het kraampakket van je verzekeringsmaatschappij zitten. Wanneer je van je zorgverzekeraar een kraampakket krijgt hoef je die babyspullen natuurlijk niet zelf te kopen. Dit levert een leuke besparing op. De kraampakketten krijg je meestal een maand voor de bevalling en bevatten vaak al veel kraamartikelen. Let op! Niet alle kraampakketten bevatten dezelfde spulletjes dus lees goed de polisvoorwaarden door of informeer rechtstreeks bij je verzekeraar.

Fabrikanten van babyartikelen willen deze graag aan je slijten. Maak gebruik van gratis proefmonsters en gratis probeerproducten door je in te schrijven via het internet voor alle gratis babydozen zoals de blije doos. Alles wat je gratis kan krijgen levert weer een forse besparing of bezuiniging op. Wees vervolgens wel voorzichtig met het aangaan van allerlei aanbiedingen en abonnementen die ook in de doos zitten. Anders ben je wellicht daardoor weer extra kosten en uitgaven.

Gebruik uitsluitend kwalitatief goede babyverzorgingsproducten voor je baby. Deze zijn milder dan de verzorgingsproducten voor volwassenen. Maar je kunt ze natuurlijk wel bij winkels kopen die in de regel goedkoop zijn. Let dus goed op de aanbiedingen en vergelijk de verschillende prijzen van de (web)winkels. Eigenlijk betekend deze tip om te besparen niet meer dan: bezuinig op lichaamsverzorging door bewust met je geld om te gaan.

Wanneer je voor het eerst zwanger bent en je wil een groot gezin kan je overwegen om een kinderbadje te kopen. Je kan de aankoop dan spreiden over meerdere kinderen. Heb je één kind dan kan je overwegen om je kindje niet in een speciaal kinderbadje te wassen maar in een grote emmer of een grote gootsteen. Let op! Verlies nooit de veiligheid uit het oog. Je baby mag geen enkel risico lopen. Geen enkele besparing is belangrijker dan de veiligheid en het welzijn van je baby.

Koop je babyspulletjes pas als ‘je baby’ ze echt nodig heeft. Wellicht krijg je het wel spontaan cadeau of je vraagt het op de kraamvisite of de verjaardag. Eigenlijk is dit consuminderen. Koop de spullen voor je baby pas wanneer je zeker weet dat je ze van niemand krijgt of van niemand kan lenen. Dan krijg je nooit spijt van je aankoop.

In het kraampakket van je verzekeraar zitten vaak behoorlijk wat gratis verzorgingsproducten. Wacht dit kraampakket dan ook af alvorens je tot aankoop van spulletjes overgaat. Of vraag je zorgverzekeraar wat er in je kraampakket zit.

Veel fabrikanten bieden gratis welkomstpakketten met gratis babyartikelen aan. Zorg ervoor dat je bij hun bekend bent door je in te schrijven op de websites of door dit te laten doen door kennissen. Alle gratis babyspulletjes hoef je niet zelf te kopen en dat bespaart weer geld.

Koop de luiers voor je baby goedkoop in. Test in het begin de verschillende merken luiers en koop vervolgens de babyluiers die je het best bevallen zo goedkoop mogelijk in door in het groot in te kopen, luiers goedkoop te kopen in de aanbieding en door geen dure merkluiers te kopen.

Denk eens aan het milieu en consuminder door katoenen luiers te gebruiken in plaats van weggooiluiers. Je spaart hier niet alleen het milieu mee maar ook je portemonnee. Maak gebruik van de diensten van het Groene Kruis voor babyspullen die je echt maar heel even nodig hebt zoals, bedverhogers voor de bevalling en een weegschaal voor de eerste dagen.

Bijgewerkt op 20 maart 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*