Besparingstips en bezuinigingstips voor de spulletjes voor je baby.

Naast de babykamer is de kinderwagen één van de duurste aankopen voor je baby. Denk hier dus goed over na. Bijvoorbeeld door je af te vragen of je de kinderwagen veel in de stad gebruikt omdat je juist veel wilt wandelen in het bos. In het bos heb je meer aan grotere wielen. In de stad meer aan kleinere, draaibare wieltjes om goed de bochten te kunnen nemen. Denk dus praktisch en vergelijk de prijzen op het internet.

Sommige wat duurdere kinderwagens kan je ook ombouwen tot buggy. Door deze kinderwagen te kopen kan je later bezuinigen op de buggy. let op; Wil je snel meer kinderen achter elkaar kan het gebeuren dat je tweede baby geboren is terwijl de eerste nog net niet in de buggy kan.

Heb je een kinderwagen die je om kan bouwen tot buggy en heb je deze nog in gebruik wanneer je tweede kindje op komst is? Leen dan tijdelijk een buggy van iemand anders of koop een goedkope reisbuggy erbij. Deze is altijd handig bij een dagje uit.

Een kinderwagen kan je tweedehands kopen maar let wel op de kwaliteit. En of je nog meer kinderen wilt. Al beginnen met een deels versleten kinderwagen kan je later bij het tweede kind of derde kind duur komen te staan. Dan moet je wellicht alsnog een nieuwe kinderwagen kopen wanneer de tweedehands gekochte kinderwagen kapot is. Ook via het internet zijn er vaak leuke aanbiedingen van kinderwagens.

Onderhandel over prijzen in de winkel. Tegenwoordig is het steeds normaler om te vragen of er iets van de prijs af kan. Wellicht heeft de verkoper bij het bepalen van de vraagprijs al wat onderhandelruimte meegenomen. Wellicht lukt het om wat afdingen en dat is natuurlijk weer mooi meegenomen.

Laat je niet verleiden om allerlei accessoires aan te schaffen bij de spullen die je voor je baby koopt. Vaak zijn ze erg duur en kan je ze veel goedkoper kopen in een warenhuis of goedkope (web)winkel. Of wellicht nog beter: Ga consuminderen door hierop te besparen!

Bespaar nooit op de veiligheid van uw kindje door deze in ongekeurde of slechte babystoeltjes te vervoeren. Géén enkele bezuinigingstips is het waard om de gezondheid van je kindje in gevaar te brengen.

Houd er bij je aankopen van babyspulletjes altijd rekening mee dat je het op de lange termijn ook weer wil verkopen. Een zeer afwijkend wiegje of hele aparte baby kamers vindt niet iedereen leuk. Wees ook zuinig op je spulletjes zodat ze later meer opbrengen bij een eventuele verkoop.

Denk goed na over de aankoop van je babyartikelen. Past het babybadje in de badkamer en zit er een waterafvoer op? Past de kinderwagen wel in uw auto? Past het kinderkastje wel in de babykamer? Ook de juiste spullen kopen kan je veel onnodige extra uitgaven besparen in de toekomst.

Check op het internet of de kinderwagen die je wilt kopen wel echt zo geweldig is als de verkoper zegt. Er zijn heel veel mensen die hun (slechte) ervaringen met producten op het internet zetten. Blijf wel kritisch. mensen zetten eerder slechte dan goede ervaringen op het internet en soms komt het voor dat leveranciers zelf positieve berichten plaatsen. Ervaringen kunnen je wel aan het denken zetten. Hiermee kan je wellicht spijt achteraf voorkomen.

Ga niet met de laatste mode mee bij de aanschaf van je kinderwagen. Consuminder en bespaar geld door het één na laatste model van de kinderwagen te kopen dat in de aanbieding is.

Wees creatief met de aankoop van speelgoed voor je kindje. Vaak hebben ze er maar even aandacht voor. Ook vinden ze eenvoudige dingen vaak veel leuker dan dure ingewikkelde dingen. Veel baby’s houden niet het meest van hun dure knuffel konijn maar van een lekker zacht doekje. Consuminder door minder speelgoed te kopen. Blijf wel letten op de veiligheid van de dingen waarmee je het kindje laat spelen.

Bijgewerkt op 20 maart 2013

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*