ODB GPS tracker met SIM kaart

De GPS tracker met OBD connector is een Plug & Play tracker die door iedereen binnen enkele seconden in een auto te installeren is. Door de OBD 2 poort kan de GPS tracker direct op de boordcomputer worden aangesloten en zal hiervan stroom gebruiken om te werken en de interne batterij op te laden. Op deze manier is dus langdurige tracking mogelijk en de OBD2 GPS tracker tevens geschikt als diefstal beveiliging, omdat de GPS tracker ook een signaal geeft wanneer de auto uitgeschakeld is en geparkeerd staat.

sku 916482993 3 Bij de OBDII GPS tracker krijgt u tevens een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u direct na installatie de positie van de auto kunt zien en deze ook live kan volgen. Buiten het real-time volgen van de OBD2 GPS tracker is het ook mogelijk om precies te zien waar het GPS tracking system in een bepaalde periode is geweest, dit kunt u zien op een kaart, maar ook in een tabel. Deze tabel kunt u ook exporteren om bijvoorbeeld te gebruiken voor uw rit- c.q. kilometerregistratie. U kunt via een webpagina op uw computer en/of een app op u smartphone of tablet inloggen op het systeem.

2017 11 26 1

Er is geen technische kennis of een monteur voor nodig voor de installatie. Iedere auto vanaf bouwjaar 1996 heeft een OBD / OBD2 (On Board Diagnostic) aansluiting. U hoeft dus enkel de GPS tracker in de aansluiting te steken en tracker begint gelijk met registreren. Plug & Play dus. Het werkt erg makkelijk en is voor iedereen te doen. Het is hierdoor ook mogelijk om de tracker tussen verschillende voertuigen uit te wisselen wat u ook weer uit- en inbouwkosten bespaart. Weet u niet precies waar uw OBD aansluiting zit? Zoek dan in uw favoriete zoekmachine op uw auto merk + type + bouwjaar + OBD locatie. Bij de meeste merken en types komen er dan afbeeldingen naar voren van de locatie van uw OBD aansluiting.sku 916482993 2

Bij de GPS tracker krijgt u een Simyo prepaid simkaart, welke registreert staat op uw naam. De sim kaart is reeds geïnstalleerd en u krijgt de inloggegevens van het bijbehorende account. U heeft na aanschaf €27,50 tegoed. Het dagelijks gebruik “buiten de bundel” is gemiddeld €0,20, dus kunt u 137 dagen gebruik maken van de simkaart voordat u deze weer moet opwaarderen. Het opwaarderen kunt u online in het account van Simyo regelen en u kunt ook automatisch opwaarderen instellen. Jaarlijks bent u dus minder dan €75 kwijt om uw voertuig te kunnen volgen.

naamloos

Ik raadt de simkaart van Simyo aan om te gebruiken bij een GPS tracker gezien de prijzen en de dekking op het KPN netwerk. Simyo is namelijk een dochter provider van KPN en rekent per 1 kB het internetverkeer af. Dit is gunstig, omdat er niet veel (ongeveer 1350kb) dataverkeer per dag is.

Bijgewerkt op 20 februari 2023

Heeft dit artikel je geholpen?

Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*